Juwelen van Sophia Loren en Monica Bellucci in Antwerpen

Monica Bellucci.
UNKNOWN Monica Bellucci.

Wie een aantal diamantjuwelen van de Italiaanse diva's Sophia Loren en Monica Bellucci eens van dichterbij wil bekijken, moet beslist de diamanttentoonstelling Diamond Divas in Antwerpen bezoeken. Tijdens de tentoonstelling, die volgende maand de deuren opent, zullen juwelen getoond worden die Bellucci droeg in 'The Matrix'. Ook een halssnoer en bijpassende oorringen van Loren maken deel uit van de collectie.

1.600 diamanten
De tentoonstelling van de ringen en de 'collier de chien' die Monica Bellucci droeg in de trilogie 'The Matrix' zijn een absolute wereldprimeur voor Antwerpen. Ook het Bulgari-halssnoer met bijpassende oorringen dat Sophia Loren zelf uitkoos voor een fotoshoot van Vogue zullen voor het eerst buiten de VS worden tentoongesteld. Het collier alleen telt niet minder dan 1.600 diamanten.

Madonna
Bezoekers aan de tentoonstelling zullen zich ook kunnen vergapen aan de tiara die popster Madonna droeg tijdens haar huwelijk met Guy Ritchie en het bekende halssnoer 'Moon of Baroda' van Marilyn Monroe. Diamond Divas loopt van 11 april tot 8 juni in het Diamantmuseum van de Provincie Antwerpen. Meer info op www.diamonddivas.be. (belga/svm)

UNKNOWN