Justitiepaleis van Namen bijna volledig gesloten wegens bouwvalligheid, “munitie kan ontploffing veroorzaken”

DH.be Twitter
Het grootste deel van het Justitiepaleis van Namen is vanaf zaterdag niet meer toegankelijk. De gebouwen worden afgesloten wegens de bouwvallige situatie ervan. Dat blijkt na een grondige controle van de sociale inspectie.

Het rapport van de sociale inspectie is niet mals: er zijn gebreken bij de elektrische installaties, er is waterinsijpeling en er is nergens brandalarm aanwezig. Bovendien is er munitie in het gebouw aanwezig en dat kan een ontploffing veroorzaken, aldus de inspectie. En er zijn ook problemen met de stabiliteit van het gebouw.

De sociale inspectie kon daardoor niet anders dan concluderen dat de gebouwen niet veilig zijn voor diegenen die er werken. Zo'n 80 mensen die er werken, moeten ergens anders onderdak vinden. Liefst 90 procent van de activiteiten kan niet verzekerd worden, benadrukt de procureur des konings, Vincent Macq. Alleen de uiterst dringende zaken kunnen nog behandeld worden.

Bekijk ook:

Plafond hof van Cassatie gedeeltelijk ingestort

Plafond bureau Muyters stort in
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Van de Wal

  Je krijgt de stellige indruk dat het hier erger is dan in veel derde wereld landen.Het verval dat je hier ziet is niet van gisteren maar is iets van jaren en jaren wanbeheer....

 • Benny Winters

  Als beeldspraak voor onze Justitie kan dit tellen.

 • patrrik versys

  ons rechtssysteem stort ineen. Voor het justitiepaleis in Antwerpen hebben ze geld zat en ergens anders kunnen ze zelfs geen wc-papier kopen

 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Er zullen zeker nog tal van andere gebouwen moeten gesloten worden. Alleen zwijgen de verantwoordelijken daarover in alle talen. qualifikatie voor hun job als patrimonium beheerder is ver zoek.