Justitie zoekt 125 nieuwe rechters en procureurs

Koen Geens.
VTM Koen Geens.
Justitie gaat op zoek naar 125 nieuwe rechters, raadsheren en procureurs. Dat blijkt uit een bericht dat deze week in het Staatsblad is verschenen.

Justitie publiceert regelmatig vacatureplannen in het Staatsblad, met gemiddeld tussen 30 en 60 vrije plaatsen. "Maar af en toe zijn er uitschieters", is te horen bij het kabinet van Justitieminister Koen Geens. "In oktober vorig jaar werden 98 plaatsen gepubliceerd en in december 60. Deze week worden er 125 gepubliceerd, als gevolg van het budget dat voor 2019 beschikbaar is." Het aantal komt bovenop de 82 plaatsen die eerder dit jaar al verschenen.

Justitie gaat onder meer op zoek naar vijf raadsheren voor het hof van beroep in Antwerpen en drie voor het hof in Brussel. Voor de rechtbanken van eerste aanleg worden acht mensen gezocht in Antwerpen en vier in Limburg. Het Hof van Cassatie heeft twee raadsheren nodig en twee advocaten-generaal.

"De vacante plaatsen zijn in overleg met het College van hoven en rechtbanken en het College van het openbaar ministerie toegewezen", zegt het kabinet. "Ze houden in sommige gevallen al rekening met magistraten die in 2020 met pensioen gaan.”
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wilfried Vanden Berg

  Ze zouden beter een bekwame minister van justitie zoeken. Want de laatste 20 jaar, de ministers van justitie die ze in België hebben gehad was een dikke ramp. De ene was nog onbekwamer dan de vorige . Zolang de partij of vriendjes politiek de bovenhand haalt , word het allen maar erger.En een paradijs voor de criminelen .

 • JAN krommentak

  Vreemd toen Julie het slachtoffer werd van iemand die allang in de gevangenis had moeten zitten zei hij dat er geen structureel probleem was het was de schuld van de rechtbank die slecht georganiseerd was nu plots zoekt men 125 mensen wat een verandering op 1 maand tijd !

 • Elisabeth Van Der Hauwaert

  Met of zonder partijkaart?

 • Jarek CZERWICE

  Klopt niet wat hij zegt, ga meer eens op de website van justitie kijken. Daar staan vandaag 4 vacatures.

 • Karel Van Geel

  Wat we vooral zoeken is eindelijk een bekwame minister voor justitie want na de stommiteiten van Geens is er enkel chaos.