Justitie pakt mensensmokkelaars op hun centen

Koen Geens
Photo News Koen Geens
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) drijft de strijd tegen mensensmokkelaars op door hen vooral finan­cieel te proberen raken. Vorig jaar heeft Justitie van smokkelaars meer dan 110.000 euro in ­beslag genomen. Ter vergelijking: in 2016 was dat nog maar 18.000 euro. Dat schrijven Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen maandag.

Het gaat vooral om geldsommen, onroerende goederen en auto's of vrachtwagens. Dat werd gedaan door zogenoemde "plukteams" bij de federale politie, die instaan voor de vermogens­onderzoeken en ­inbeslagnames bij de mensensmokkelaars.

"De minister is verontrust door het toenemende geweld van smokkelaars tegenover migranten", klinkt het op het kabinet-Geens. "Justitie zet daarom veel middelen in om het probleem aan de kern aan te pakken. Een goede samenwerking met de bankensector zal de geldstromen van smokkelaars ook sneller aan het licht brengen. Zo treffen we deze criminelen waar ze het voelen en kunnen we hen sneller vervolgen."
29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Van de Wal

  110.000 Euro in beslag genomen? Mijnheer Geens bent u ons nu aan het uitlachen of bent u nu echt zo onbekwaam dat het bijna komisch wordt? Ik heb de indruk dat u zelfs nog fier bent om zulke onzin te verkopen. Een mens wordt echt ongemakkelijk bij zoveel schaamteloosheid.

 • willy cornille

  Centen afpakken van de mensensmokkelaars, weet niet of dat helpt. Het is uiteindelijk hun geld niet maar van de immigrant en die zal wel vers geld op tafel weten te leggen om weg te geraken. Wel centen afpakken én retourtje per direct naar hun heimat. Terugkomen doen ze toch, maar het kost hen wel een zéér flinke inspanning. Voor elke opgepakte mensensmokkelaar staan er 10 andere te wachten om zijn "clienteel" over te nemen. Triestig.

 • Jean De Grande

  Nog altijd 110.000 euro meer als in de 30 jaar daarvoor alles samen. Goed bezig, Mr Geens. Blijven volhouden en tegen de linkse stroom blijven roeien.

 • armi gaston

  Als een politieker verontrust is, moeten we nog enkele jaren geduld hebben.

 • Marc Baeyens

  Koen Geens wil ook in het nieuws komen met zijn 'goede' aanpak. Wat een mager beestje is dat, 110.000 euro. Echt iets naar zijn imago.