Justitie legt beslag op 11 miljoen euro op rekeningen oud-bestuurders Nethys

Stéphane Moreau is voormalig bestuurder bij de intercommunale.
BELGA Stéphane Moreau is voormalig bestuurder bij de intercommunale.
Op vraag van de nieuwe directie van de Luikse intercommunale Nethys heeft justitie beslag gelegd op iets meer dan 11 miljoen euro op rekeningen op naam van Stéphane Moreau, Pol Heyse en Bénédicte Bayer, de vroegere top van de intercommunale. Dat schrijft de zakenkrant L'Echo. Alleen al bij Moreau gaat het om bijna 8 miljoen euro, schrijft de krant.

Dit bewarend beslag heeft 11 miljoen euro kunnen identificeren en bevriezen, hoewel de nieuwe directie hoopte iets meer dan 15 miljoen euro te blokkeren. Dat dat toch niet gelukt is, is mogelijk te verklaren door het feit dat de overschrijvingen gebeurden in verschillende schijven, en op verschillende momenten.

Voor wat betreft Moreau zou volgens L'Echo 4,8 miljoen euro geblokkeerd zijn bij de verzekeringsmaatschappij Integrale, een filiaal van Nethys. Daarnaast achterhaalde het gerecht ook 1 miljoen euro bij ING, 1 miljoen bij BNP Paribas Fortis en 1 miljoen bij Belfius. De directie had gehoopt voor 11,8 miljoen euro te bevriezen bij Moreau.

Bij Heyse zou het gaan om bijna 2,4 miljoen euro, en bij Bayer 800.000 euro. Het is op dit moment nog niet duidelijk of de drie oud-bestuurders allemaal beroep zullen aantekenen tegen dit bewarend beslag. Enkel Heyse heeft via zijn advocaat laten weten dat hij van plan is dat te doen.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • frans Venloo

  Rechters politiek benoemd in de meeste gevallen -CEO politiek benoemd in d e meeste gevallen Goe bezig en de werkman maar verder pluimen

 • Lea Van Heybeeck

  In heel Belgie zitten al die intercommunales en grote bedrijven vol van politiekers die serieuze bedragen vragen om in het bestuur te zitten. Dit is pure belangenvermenging, maar niemand bij justitie of parket doet het nodige om dit te beeindigen. Ook bij de media vinden ze dit blijkbaar niet nodig uit te spitten, natuurlijk zitten er ook bij hen ( VRT) in het bestuur.

 • William Van den Berghe

  En dat hebben ze allemaal verdient met eerlijk en hard werken . Witteboordscriminelen zijn het.

 • danny janssens

  Goed werk van Justitie, moest vaker gebeuren

 • willem merken

  En de enigen die daar beter van worden zijn de advocaten ( de procedurejongens en de beroep tot het einde pleiters).