Exclusief voor abonnees

Juryleden moeten moordfilm kijken: "Horen hoe slachtoffer om hulp schreeuwt, dat komt hard aan"

Photo News
De twaalf juryleden in het assisenproces tegen seriemoordenaar Renaud Hardy moeten wellicht vandaag de videobeelden bekijken van de moord op Linda Doms (52). Hardy filmde zelf hoe hij Linda misbruikte, vernederde en doodde. “Het geschreeuw van een slachtoffer dat om hulp smeekt horen. Dat kan hard aankomen”, zegt traumapsycholoog Erik De Soir.

Met een camera op zijn jas filmde Renaud Hardy de moord op Linda Doms van a tot z. Hij filmde hoe hij naar haar huis fietste. Hij filmde hoe ze gilt en schreeuwt van de pijn. Hoe hij haar seksueel misbruikt. Hoe hij haar doodt en haar lichaam over de grond sleept.

Voor Jef Vermassen, die de belangen behartigt van actrice Veerle Eyckermans, is het belangrijk dat de jury kan zien wat er gebeurd is. "Het gaat om gruwelijke beelden, maar de jury moet dus in de zaal blijven", zegt Vermassen. "Anders krijgen we een procedurefout, en dat willen we natuurlijk niet. De juryleden kunnen natuurlijk wegkijken of de oren proberen dichthouden."

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.