Jury acht Orhan Dirican schuldig aan doodslag

BELGA
Orhan Dirican, de 36-jarige man die zijn echtgenote Sumeyye Sari (29) doodstak in 2012 in Wondelgem, is schuldig aan doodslag. Dat besliste de jury van het Gentse hof van assisen donderdagavond.

De feiten gebeurden op 7 maart 2012 in de woning van het koppel aan de Evergemsesteenweg in Wondelgem. Orhan Dirican belde rond 9 uur zelf naar de politie met de mededeling dat hij zijn vrouw had neergestoken. Hij vroeg om een ambulance, maar hij was niet meer in de woning toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen. De hulpdiensten probeerden de vrouw nog te reanimeren, maar tevergeefs. Dirican gaf zich dezelfde dag rond 16 uur aan bij de lokale politie. Hij gaf toe dat hij zijn vrouw verschillende keren met een mes had gestoken, maar stelde dat hij haar niet wou doden.

De burgerlijke partijen en het openbaar ministerie hadden de juryleden gevraagd om Dirican schuldig te verklaren aan doodslag, maar volgens de verdediging ging het om slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. De jury oordeelde dat het om doodslag ging en verwees naar de fatale messteken die Dirican toebracht.

Vanmorgen wordt gepleit over de strafmaat.