Junior Kabunda wel degelijk vader kindje dat hij wurgde

Céline verloor haar dochtertje Anaïs en haar grootmoeder door de dubbele moord.
UNKNOWN Céline verloor haar dochtertje Anaïs en haar grootmoeder door de dubbele moord.
Een DNA-test heeft uitgewezen dat het kindje dat Junior Kabunda in september 2009 wurgde, zijn dochtertje was. Dat schrijven de Coreliokranten.

Na de moord op zijn dochtertje Anaïs (1,5) en diens 76-jarige overgrootmoeder beweerde Junior Kabunda dat zijn stoppen waren doorgeslagen omdat hij een ruzie had gehad met zijn toenmalige vriendin Céline (17). De 19-jarige Kabunda beweerde dat die ruzie ging over een nieuwe vriend van Céline. Ze zou hem ook verteld hebben dat hij niet de vader van haar kind was.

Verkracht en vermoord
Op zondag 20 september 2009 verkrachtte en vermoordde Kabunda de 76-jarige Marcelle in haar appartement in Sint-Lambrechts-Woluwe, waar ook zijn toenmalige vriendin Céline en Anaïs woonden. Omdat ze was beginnen te wenen, verstikte hij Anaïs met een kussen. Toen Céline thuis kwam, probeerde hij haar met een koord te wurgen en liet haar levenloze lichaam achter. Ze overleefde de moordpoging. Céline heeft de ruzie altijd ontkend. Ook van het vaderschap van Kabunda was ze zeker. Om dat te bewijzen, liet ze een DNA-test afnemen. Die heeft nu uitgewezen dat hij wel degelijk de vader van Anaïs was.

Jeugdinstelling
Toen Kabunda de moorden pleegde, zat hij anderhalf jaar in een jeugdinstelling wegens een gewelddadige roofmoord op de pianist Benjamin Rawitz. Voor die moord werd Kabunda door de jeugdrechter uit handen gegeven. Hij wordt daarvoor waarschijnlijk in september voor een volwassenenrechtbank berecht. (belga/kh)

UNKNOWN