Junior Bauwens ruilt de ring voor de brandweer: "Van boksen word je in ons land niet rijk"

Junior Bauwens in volle uitrusting: hij wil beroepsbrandweerman worden.
Wannes Nimmegeers Junior Bauwens in volle uitrusting: hij wil beroepsbrandweerman worden.
"Met boksen kan je in België niet rijk worden, en dus moet ik aan mijn toekomst en die van mijn familie denken." Daarom volgt bokser Jean-Pierre Bauwens het voorbeeld van zijn collega Sugar Jackson: hij wil brandweerman worden.

Sinds kort is Jean-Pierre Bauwens, 'Junior', (29) aan de slag als personal trainer en treft hij de laatste voorbereidingen voor een nieuwe boksclub, die begin maart zou openen. Maar tussendoor kan je hem met zijn neus tussen de boeken vinden. "Het is inderdaad zwaar. Nu moet ik vooral veel theorie verwerken. Binnenkort volgen dan de eerste oefeningen in de brandweerschool. Ik tel echter volop af naar juli, wanneer ik mee shiften kan draaien in de kazerne in Melle. Ik wil heel graag mensen uit de nood helpen." 

Boksen doet Bauwens even niet meer. "Ik wil eerst al die projecten rond krijgen. Als ik officieel brandweerman ben, kan ik me weer voorbereiden op kampen. Maar aan het begin van mijn carrière dacht ik dat ik met boksen rijk zou kunnen worden en zo voor mijn familie zou kunnen zorgen. Maar dat is jammer genoeg niet zo gebleken. Ik hoop nog vijf jaar voort te kunnen boksen, maar ik moet een alternatief hebben. En daarom wil ik op termijn beroepsbrandweerman worden."
22 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • danny buyse

  Flink, zeer nuttige job nu!

 • Steven Van Westerloo

  Een echte aanwinst voor de hulpverlening!

 • DE COCK Dirk

  Voetbal is grote slokop ! Contractjes van 300.000 euro per week en veel meer,.... Andere topsporters worden gedenigreerd tot armoezaaier,.... Internationale schande recht evenredig met internationaal economisch en fiscaal systeem.

 • Roger Deprez

  Mooie job junior en het ga je goed.

 • guy vermeulen

  zwaargewicht worden !!