Jumbo lonkt naar België

ANP
Jumbo, de op één na grootste supermarktketen van Nederland, overweegt om in ons land winkels te openen. "In ons meerjarenplan is de optie voorzien dat we de Belgische markt betreden", zegt financieel directeur Ton van Veen.

Jumbo, dat volledig in handen is van de familie Van Eerd, heeft zijn hoofdzetel in Veghel, vlak bij de Belgische grens. Het gonst al jaren van geruchten dat Jumbo over de landsgrens heen lonkt en de mogelijkheden bekijkt. Maar tot dusver had niemand van het management dat ooit bevestigd. Tot nu, in het vakblad 'Gondola'. Financieel directeur Ton van Veen benadrukt wel dat de komst nog niet bovenaan het prioriteitenlijstje staat.

Binnen paar jaar

"Voor dit of komend jaar is het nog niet, we willen eerst kijken welke mogelijkheden er zijn", zegt Van Veen. "We willen werken vanuit dezelfde filosofie, met een combinatie van omnichannel, online en foodmarkten. Maar het vergt een goeie voorbereiding en strategie als we naar België gaan. We zijn zeer landgericht, het zou dom zijn om te denken dat wat in Nederland werkt, dat ook doet in België."

De laatste jaren heeft Jumbo een enorme expansie achter de rug. Het nam achtereenvolgens concurrenten Super De Boer (2009) en C1000 (2012) over, en groeide daardoor uit tot de nummer twee in Nederland, na Albert Heijn. De groep beschikt over 580 winkels en een omzet van 6,7 miljard euro, goed voor een marktaandeel van 19%.
25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Hegge

  Dan hebben we nog Sligro, Hanos, Bidfood die hier de distributie ook in handen hebben. Het goedkopere betaald de Belg met plezier in de nachtwinkel waar Colruyt weg loopt met de hoofdprijs.

 • Dirk Vregels

  Dit komt enkel voort uit het sterk groeiend aantal Belgische klanten die wekelijks in Nederland hun boodschappen komen doen en deze van steeds verder uit Belgie komen. Alleen hoop ik niet dat ze Kris Peeters tegen het lijf lopen of spreken want dan zal ieder initiatief direkt van de baan zijn.

 • Jos Temmerman

  Ja graag kom maar af.

 • Ronaldo vatrijp

  Liever vandaag nog dan morgen, en dirk de marez, we kennen die onzin nu wel, kom eens met wat nieuws.

 • Luc Mertens

  één keer naar auchan in FR, en twee keer naar Hulst en je spaart 40% uit op je dagelijkse uitgaven. Bovendien meer keuze en nog leuk winkelen ook. Staan ze niet met hun smikkel tot op de grond achter hun toog.