Exclusief voor abonnees

Julie van Espen en Anne Faber: twee zaken met veel overeenkomsten

Anne Faber (l) en Julie van Espen
Fotobewerking ADR Anne Faber (l) en Julie van Espen
De moord op de 23-jarige studente Julie van Espen doet sterk denken aan de moord op de Nederlandse Anne Faber (25). Opnieuw gaat het om een veroordeelde verkrachter als dader en ook nu wordt in de media veel kritiek geuit op inschattingsfouten bij Justitie rond het zedenverleden van de dader.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • johannes van Wetten

  Bij dit soort lieden heb ik totaal geen vertrouwen in z.g.n. therapie om weer in de maatschappij te functioneren, ze zijn geestelijk ziek, en kunnen die psychiaters behoorlijk om de tuin leiden.Deze gevaarlijke psychopaten zijn levenslang een groot gevaar in de samenleving, er zijn legio voorbeelden van dat ze hervallen, en daarom moet justitie ze levenslang opsluiten.

 • Sobek Wessels

  Als Recidevisten van zware geweldsdelicten ook maar 1% kans hebben om te hervallen mag je ze Nooit meer vrij laten ! Elk slachtoffer dat een Recidevist maakt is er 1 te veel ! We mogen niet eens 1km/h te hard rijden of onze Gordel niet dragen want dan zijn ze daar om te beboeten ! Maar Verkrachters en Gewelddadigen vrij laten rondlopen in afwachting van Hun Proces dat Kan wel ???

 • william van den troost

  mijn persoonlijke mening..verkrachters.moordenaars.pedofielen indien bewezen hebben geen recht op beroep of verzachtende omstandigheden.

 • eric brack

  Het probleem uit zich bij de politieke correctheid. Jonge mensen zonder ervaring worden opgeleid om te pamperen en niet meer te oordelen of veroordelen want dat is stigmatiseren. Men denkt dat men met pamperen criminelen kan winnen , het tegendeel is veelal waar. Als men niet de gevolgen kan en wil zien dan gaat men verder op de ingeslagen wegen. Wordt de straf ernstig genomen zal de crimineel eerst nadenken. En dan kunnen we hopen dat hij zijn laatste stukje gezond verstand gebruikt !

 • diane colman

  Het zijn psychopaten en ik geloof als ze éénmaal de smaak te pakken hebben om te verkrachten en pijn te doen ze daar niet gemakkelijk mee stoppen, misschien een tijdje als ze medicatie nemen, maar die drang komt terug.