Julie (21) sterft na aanrijding op zebrapad in Oostende, bestuurder blaast positief

rv
De 21-jarige Julie Daivier uit Oostende is donderdagavond om het leven gekomen bij een tragisch verkeersongeval op de Gistelsesteenweg in Stene (Oostende). Ze stak met de fiets het zebrapad over en werd gegrepen door een bestelwagen. De bestuurder blies positief. "Onbegrijpelijk. Ik ben mijn dochter en mijn leven kwijt", zegt vader Luc Daivier (53).

"'Papa. Je eten staat in de oven. Morgen slaap ik thuis. Liefs Julie', dat was het laatste berichtje dat ik van haar heb gekregen. Het was rond 18 uur. Ik was nog niet thuis en Julie zou al naar haar vriendje vertrekken met de fiets. Ze ging bij hem blijven slapen, maar kwam er nooit aan. Toen ik naar huis onderweg was, belde de buurvrouw omdat er een combi voor mijn deur stond. Ik was ongerust. 'Toch niet mijn Julie?', dacht ik. Maar toen ik de hulpdiensten zag staan, om de hoek, werd het duidelijk. Ik kon het niet geloven en ben nog steeds in shock", getuigt vader Luc.

Julie zou de Gistelsesteenweg oversteken vanuit de straat Oprit, de Zilverlaan in. Een eerste auto, komende uit de richting van de Kennedyrotonde, stopte om Julie over te laten. Julie stak per fiets over, maar werd gegrepen door een bestelwagen met aanhangwagen, die uit de richting van Gistel kwam. De 40-jarige bestuurder had Julie te laat gezien, mogelijks door de mist. Volgens de politie remde de man nog, maar werd Julie alsnog gegrepen. 

De bestuurder legde een positieve ademtest af en zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingetrokken. De man had geen overdreven promillage alcohol in het bloed en vertoonde ook geen uiterlijke kenmerken van dronkenschap. Later moet hij zich voor de rechtbank verantwoorden voor onopzettelijke doodslag en rijden onder invloed.

"In zo'n mistig weer moet je je snelheid aanpassen, zodat je nog kan remmen voor fietsers. Dat er alcohol is gedronken, is onbegrijpelijk. Ik ben mijn dochter en mijn leven kwijt", zegt vader Luc. "Julie, die woensdag nog autorijlessen had gevolgd, was altijd met haar fiets. 'Opletten hé', riep ik haar toe, telkens ze vertrok. Ik pleit al langer voor een veiliger kruispunt want het wordt er steeds drukker. Maar nu overkomt het mijn dochter. Zij had dit niet verdiend. Ze hadden beter mij genomen", aldus de zeer geëmotioneerde papa. 
111 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Etienne Boeckx

  Ik zie het dagelijks op mijn wandeling auto's weigeren te stoppen aan de zebrapaden ! Die zijn daar nochtans getrokken met een bedoeling hoor !

 • Seppe Doeterniettoe

  Op de fiets het zebrapad oversteken is zowiezo in fout, en daarom moet die bestuurder aangeklaagd worden voor onopzettelijke doodslag??? Rechtbank gaat hem zowiezo vrijspreken hij trekt geen enkele schuld! Enkel een boete voor het alcoholgebruik en meer niet

 • Eddy Van den Berghe

  Sterkte voor de ouders, familie en vrienden. Ik sluit tevens mijn berichtjes af aan mijn kinderen voorzichtig wezen in verkeer. De grootste nachtmerrie van elk verantwoordelijke ouder. R.I.P. jonge meid.

 • Gino Bosman

  Daarnet nog gepasseerd,er liggen bloemen en er staat een kader met foto,heel erg ,dit had nooit mogen gebeuren

 • Ferdi Sabrina

  Vader is er vet mee. Hij is zijn kind kwijt... ongelofelijk...