Juf Magali werd zes jaar geleden onterecht beschuldigd van misbruik: “Die stempel blijft”

VTM NIEUWS
De rellen aan de school in Schaarbeek doen denken aan wat Magali Alpaerts zes jaar geleden is overkomen. Aan de school de Blokkendoos in Antwerpen kwamen familieleden van leerlingen hysterisch op straat omdat ze dachten dat hun kinderen misbruikt waren door een juf.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Juf Magali, op dat moment 23 jaar oud, werd de dag zelf nog op straat gezet. Drie jaar later bleek dat de beschuldigingen onterecht waren en werd ze vrijgesproken.

Het is haar grote droom om terug in het onderwijs te stappen, maar ze heeft nog niet opnieuw durven solliciteren. “Het is een stempel die blijft en ik denk dat dat ook nooit gaat veranderen”, vertelt ze.

Magalie wil zich niet uitspreken over wat er vandaag is gebeurd, want als er sprake is van misbruik, moet er natuurlijk een onderzoek komen. Maar de manier waarop nu wordt gehandeld, roept pijnlijke herinneringen op. “Het heeft proporties aangenomen die niet aangenomen hadden moeten worden”, zegt ze over de rellen in Schaarbeek. “Er is volgens mij te snel een oordeel geveld.”
103 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Moehmena Rahous

  Nooit heb ik in mijn jeugd mee gemaakt dat ouders in groep tegen de school van hun kind kwamen protesteren of ruiten uit gooiden. Dit is een cultuur-omslag die zijn oorsprong niet hier heeft! Stel dat uitkomt dat die vader zijn dochterje mishandelde ? Gaan die ouders dat bij die man protesteren en zijn ramen uitgooien ? Ook bij Magali kwamen de 'anders-denkende' ouders er mee weg ! Justitie, dat kan toch niet meer vandaag ?

 • Sven-erik Pedersen

  Ook een vriend van mij... Beschuldigd door stiefdochter van sexueel misbruik. Hij werd opgepakt en nadat hij ongeveer een jaar in de cel heeft gezeten. Zij de stiefdochter dat ze het allemaal verzonnen had, omdat ze toen iets niet mocht. Man is wel zijn werk kwijt en heeft een stempel voor de rest van zijn leven.

 • Rudi Swinnen

  Met dank aan de groenen die de zaak in gang hadden gezet . Hopelijk heeft deze lerares een fikse schadevergoeding gekregen ten gevolge van haar onterecht ontslag en smaad . Maar dat valt te betwijfelen ... t Is een echte Belgische

 • Peter Janssen

  Door een jihadiste, die eigenlijk zelfs niet in ons land had moeten zijn (ze wáchtte op haar uitwijzing!)wordt je reputatie,je carrière en je leven verwoest door valse beschuldigingen, laster en eerroof zonder straf voor het tuig en zonder schadevergoeding, enkel omdat Magali een Vlaamse juf was. Kan tellen als racisme! Waar is unia en de hele politieke zwik nu? Justitie? Magali: kijk goed uit welke school je kiest om nog te wíllen gaan werken!

 • ashley van vlaender

  Ook een advocaat aanstellen en aanklacht indienen. Schending van de eerbaarheid , laat ze maar betalen voor de geleden schade dat ze onterecht berokkenen!!!! Ze zullen dan misschien 2 keer nadenken voor ze zoiets doen. Indien schuldig verklaard door medische onderzoeken geef ik de ouders en omgeving volledig gelijk maar onschuldig, laat je de leerkracht en school gerust en bied je uw verontschuldigingen aan , en niet blijven provoceren. Het enige wat ze daarmee bereiken is meer Vlaams belangers.