Journalist streamt live hoe hij hardhandig wordt aangepakt door politie in Brussel

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
De Franse journalist Remy Buisine is in Brussel vandaag hardhandig aangepakt door de politie en zelfs even in de boeien geslagen. Dat is te zien op livebeelden die hij op dat moment aan het maken was. De politie van Brussel bevestigt aan VTM NIEUWS dat Buisine even is opgepakt en na een halfuur opnieuw is vrijgelaten.

Buisine werkt voor het Franse Brut, een onlinemedium met 2 miljoen volgers op Facebook. Hij bracht live verslag uit van de rellen in Brussel, toen een agent hem onderbrak en vroeg weg te gaan. Buisine toonde zijn perskaart, maar de agent gaf geen duimbreed toe. De Fransman bleef aandringen en voor de agent was de maat vol.

Op de beelden is te zien hoe Buisine op de grond wordt gewerkt en gearresteerd. De politie van Brussel bevestigt dat Buisine even is opgepakt en daarna weer vrijgelaten. De officiële reactie luidt dat hij zich tussen een groep mensen bevond die geïnterpelleerd zou worden.

Op Twitter laat Buisine zelf weten dat hij na een halfuur opnieuw werd vrijgelaten en dat hij al zijn materieel heeft teruggekregen. “Ik stel het goed, bedankt voor de berichten”, klinkt het.

screenshot63 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Danny Damiaens

  Deze politieman is zijn zelfbeheersing totaal kwijt en moet dringend op non actief gezet worden.En zeker bij een dienstwapen in bezit een gevaar voor de maatschappij!Had beter een andere job gezocht.

 • guido vermeyen

  Men mag wel agenten filmen, uitspraak rechtbank Brugge enkele maanden geleden.....

 • Danny Damiaens

  Hier gaat deze politieagent(?) duidelijk in de fout.We wonen niet in Rusland!Als men iedereen zo moet aan gaan ik denk dat er velen naar de rechtbank trekken.Duidelijk dat deze agent deze situatie niet aan kon en in feite een heel groot gevaar is met een dienstwapen!

 • Ludovic De Beuckeleer

  het is geweten dat je geen agenten mag filmen , doe je dat toch moet je de gevolgen dragen . indentiteitskaart is geen pers kaart , dus terecht dat hij opgepakt is , te meer omdat hij live streamt op faceboek , het medium bij uitstek om krapul op de been te krijgen.

 • Gerardus Vandevijver

  Sommigen hier vergissen zich wel danig in de bevoegdheden van een politieman. Hij heeft u als burger geen orders te geven en gij moet NIET gehoorzamen zolang ge de wet niet overtreedt, hem niet bedreigd of verhinderd zijn werk uit te oefenen. Gaat ge rondspringen en jodelen op zijn commando ook misschien ? Dit is géén politiestaat he!