Jordan Lukaku haalt bakzeil bij politierechtbank

Jordan Lukaku beging de overtredingen toen hij bij KV Oostende voetbalde.
BELGA Jordan Lukaku beging de overtredingen toen hij bij KV Oostende voetbalde.
Profvoetballer Jordan Lukaku (24) krijgt geen nieuw proces over twee verkeersinbreuken uit 2016. De politierechter oordeelde dat het verzet laattijdig en dus onontvankelijk was. De linkerflankspeler kreeg onder andere vijftien maanden rijverbod, omdat hij zijn rijbewijs niet had ingeleverd.

"Er zijn in die periode verschillende vonnissen geweest, waardoor het voor hem niet duidelijk was over welk vonnis het ging", verklaarde zijn advocate Alexia Baert.

Op 1 juli 2016 werd Jordan Lukaku door de Brugse politierechter veroordeeld tot een maand rijverbod en 2.250 euro boete voor een reeks snelheidsovertredingen. De toenmalige speler van KV Oostende werd in de loop van 2015 zes keer geflitst op de E40. Het ging om snelheden tot 164 kilometer per uur.

Ook op 3 oktober 2016 liep Lukaku in Brugge een verstekveroordeling op. De politierechter legde hem 1.500 euro boete en 15 maanden rijverbod op, omdat hij na een eerdere veroordeling zijn rijbewijs niet had ingeleverd.

Jordan Lukaku legt zich niet neer bij de veroordelingen en tekende op 1 augustus verzet aan. Volgens het OM was dat te laat, aangezien hij maanden eerder al op de hoogte was van de vonnissen. De verdediging wierp echter op dat aan de speler van SS Lazio niet werd uitgelegd dat hij nog verzet kon aantekenen.  De politierechter oordeelde dat het verzet van Lukaku in beide zaken onontvankelijk was. De verdediging kan nog beroep aantekenen tegen de opgelegde straffen.
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Germain De Block

  Omhoog gevallen dikke nek die denkt alles te mogen.levenslang rijverbod.bij de gewone man was het al zo ver met die klasse justitie hier.

 • Karl Huysmans

  Rijverbod in buitenland telt niet,of word niet gecontroleerd. Geld is voor die groot verdieners geen probleem. 1 ding helpt voor die dikke nekken. Effectief achter de tralies steken is het enige dat ze kan wakker schudden.

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Auto verbeurd verklaren, boete er boven op en een lang rijverbod. Die man lacht het gerecht gewoon uit.

 • Didier BRIGLIA

  dikke nek denkt dat ze alles mogen en overal boven staan.Rijbewijs levenslang afnemen.En op voetbal gebied een ZERO.!!!!!

 • Jan Van Rompaey

  Ik beleef hier plezier aan. De boete mag zelfs hoger zijn. Zijn dikke nek zal wat smaller worden.