Joodse organisaties vragen toepassing nultolerantie na Beerschot-Antwerp

Na de wedstrijd tussen Beerschot Wilrijk en Antwerp braken rellen uit.
Belga Na de wedstrijd tussen Beerschot Wilrijk en Antwerp braken rellen uit.
Twee Joodse organisaties vragen de Pro League om de beloofde nultolerantie inzake racisme en antisemitisme strikt toe te passen. Aanleiding zijn anti-Joodse boodschappen bij supporters van Beerschot Wilrijk afgelopen weekend tijdens de match tegen Antwerp.

Tijden de match waren spreekkoren tegen de Joodse gemeenschap te horen, en er was ook een spandoek te zien met een anti-Joodse boodschap. Beerschot werd al door de Pro League tot de orde geroepen.

"Gemiste kans"

Maar, zo vinden het Forum der Joodse organisaties (FJO) en het Coördinatiecomité van de Joodse Organisaties van België (CCOJB), in feite gaat het om een "gemiste kans". Beide organisaties verwijzen naar het nieuwe interne reglement van de Pro League om racistische en discriminerende spreekkoren uit de stadions te bannen.

"In feite had het spandoek verwijderd moeten worden. Nu was het de hele match te zien. De match had ook even kunnen worden stilgelegd", zegt FJO-woordvoerder David Braun.

Beide organisaties dringen er bij de Pro League op aan "de nultolerantie zonder uitzondering toe te passen zodoende iedere vorm van racisme en antisemitisme eindelijk uit onze stadions te bannen".

Geuzennaam

In Beerschotmiddens klinkt het dat op geen enkel moment de joodse gemeenschap geviseerd wordt. Integendeel, met 'joden' worden de Antwerpsupporters bedoeld, een geuzennaam zoals de Antwerpfans de Beerschotsupporters 'ratten' noemen. "Dit heeft niks met antisemitisme te maken", klinkt het.

Antwerpsupporters noemen zichzelf 'joden'.
rv Antwerpsupporters noemen zichzelf 'joden'.16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean West

  Je mag geen slogans roepen tegen de Joden maar ze mogen wel alle vrouwen discrimineren door te weigeren een hand te geven.

 • Eddy van Dorst

  Bol het gewoon af niemand houd je tegen.

 • Marianne Van Caeneghem

  Daar is de Joodse gemeenschap weer, de mannen met het geld en "die" hebben het voor het zeggen in " 't Stad" hoor !!!

 • Lucien Mertens

  Neen meneer Fratali, "ze" zijn bezorgd...en terecht.

 • wannes sips

  Verbied voetbal! meer geweld dan plezier. Georganiseerde misdaad voederen dat is het nog. Gesponsord door de overheid. Het kost de maatschappij bakken vol geld. Een ander persoon moet zijn hobby zelf bekostigen en de profs worden rijkelijk betaald en doen aan mensenhandel.