Joodse organisaties niet blij met keppeladvies

De voorzitter van de Joodse vereniging van de EU, rabbi Menachem Margolin, en het hoofd van de overheidsbetrekkingen voor het Rabbinale Centrum van Europa, opperrabijn Binyomin Jacobs, zijn teleurgesteld en verontrust over de opmerkingen van de Duitse antisemitismecommissaris Felix Klein. Hij zei zaterdag dat hij Joden niet zou adviseren om een keppel te dragen in sommige delen van het land.

De Joodse leiders, die honderden gemeenschappen in heel Europa vertegenwoordigen, zeggen dat de opmerking, hoewel goedbedoeld vanwege de veiligheid van Joden in Duitsland, een beleid van "overgave aan haat" zijn.

De antisemitismecommissaris van de Duits bondsregering adviseerde Joden om zich niet overal met een keppel in Duitsland te vertonen. "Helaas moet ik dat zeggen", vertelde Felix Klein in een interview met Duitse kranten. Klein zei dat het dragen van de keppel gevaarlijk kan zijn vanwege het toegenomen antisemitisme.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ROBERT GERTS

    Onverdraagzame religie!