Joods Museum gehuldigd door Visit.brussels

PHOTO_NEWS
Visit.brussels, het toeristisch communicatieagentschap van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, heeft vanavond in Etterbeek een 'Honorary Award' uitgereikt aan de medewerkers van het Joods Museum van België. Visit.brussels zet jaarlijks de beste Brusselse toeristische initiatieven in de bloemen, maar besloot een extra prijs voor het Joods Museum uit te reiken.

Op 24 mei vorig jaar vielen in het Joods Museum vier doden bij een aanslag. Visit.brussels reikt de uitzonderlijke 'Honorary Award' uit "als eerbetoon aan een partner die zich de voorbije maanden duidelijk heeft onderscheiden". De award gaat naar de medewerkers "voor hun moed bij de heropening van het museum na de aanslagen".

De negen winnaars van de gebruikelijke awards zijn Parcours d'Artistes (Public Initiative), Nationaal Expo Store (New Concept), Boeremet (Evening Experience), 14-18, dit is onze geschiedenis! (Most Noted Exhibition), Brussels Jazz Marathon (International Event), Brussels Food Truck Festival (Best Gastronomic Concept), Belgian Chocolate Village (New Event Location), Hôtel des Galeries (Hotel Newcomer) en TEDxBrussels (International Congres).

Het publiek kon de voorbije weken zijn stem uitbrengen op 74 projecten in negen categorieën. In elke categorie gingen de drie projecten met de meeste stemmen naar de finaleronde, waarin een tienkoppige professionele jury op basis van een aantal vooraf vastgelegde criteria de winnaars heeft aangeduid. Vooral de originaliteit, de duurzaamheid en het internationale potentieel van de projecten waren daarbij van belang.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels