Jongetje van 2 om 2 uur 's nachts teruggevonden

De vermiste Vince is weer terecht.
Kim Aerts De vermiste Vince is weer terecht.
In het Vlaams-Brabantse Oud-Heverlee is gisteravond vier uur lang met man en macht ­gezocht naar een ­jongetje van 2. Sinds 22 uur was de kleine Vince spoorloos. Om 2 uur werd het kind, dat enkel een pyjama droeg, onderkoeld ­gevonden op bijna een kilometer van zijn huis.

Minstens vijf politieploegen en tientallen brandweerlui ­kamden gisteravond het gebied rond het ouderlijk huis in de Hazenfonteinstraat uit. Hoe het kind weggeraakt was uit de woning, was ­gisteravond nog niet duidelijk.

Sinds 22 uur zocht de politie naar het jongetje. Omstreeks 23 uur werd de hulp van de brandweer ­ingeroepen. Ook tientallen bewoners uit ­omliggende straten hielpen mee. Zij kregen van de ­politie de opdracht om de naam van het ­jongetje, Vince, te roepen. Hij droeg een sterretjes­pyjama.

De zoekhelikopter werd een tijd weggestuurd opdat men het kind zou kunnen ­horen als het zou roepen of huilen.

Op een spoorweg, die recht tegenover het huis ligt, liepen brandweer­mannen in het pikdonker met zaklampen. «Het spoorverkeer op de lijn tussen ­Leuven en Heverlee werd op vraag van de politie stilgelegd», aldus Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken.

Er werden ook speurhonden ­ingezet en met warmtecamera's werd gezocht in het struikgewas. Aan de ­achterzijde van de woning ligt een natuur­gebied met grote vijvers. Ook daar was een zoekactie aan de gang. Geregeld ­waren er felle stortbuien, wat het ­zoeken nog bemoeilijkte.

Na een zoektocht van vier uur werd de kleine Vince iets voor 2 uur teruggevonden. Het jongetje bevond zich in een donker boswegje op bijna een kilometer van zijn huis. Hij was onderkoeld. Agenten ontfermden zich meteen over hem in een ­anonieme politiewagen, namen hem op schoot en ­dienden hem zuurstof toe. Er kwam ook een ambulance ter plaatse. Die bracht het kind rond 2.15 uur naar het ziekenhuis.

Kim Aerts
Kim Aerts75 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jones Blackham

  Ik vraag mij af hoeveel van de reacties van mensen zijn die ZELF kinderen hebben. Een kleuter die wakker gemaakt en zelfs wordt op 2-jarige leeftijd, begint automatisch te huilen. En ZEKER NIET te slaapwandelen. Onmiddellijk komen de huisdieren erbij om het kindje te beschermen. Honden en katten gaan dan tezamen. ( en een kat is nog gemener dan een hond)Vraagje aan die slaapwandelaars, wat moet je dan doen???

 • Jones Blackham

  Ergens klopt iets niet, een kind van 2 jaar zit dan NORMAAL in een hele diepe slaap. Een kind van 2 jaar kan NOOIT een voordeur of achterdeur open krijgen, heeft gewoon de kracht niet om de sleutel om te draaien. Gelukkig is het kindje teruggevonden, felicitatie voor de politie. Ik zou toch eens die ouders (of hetgeen ervoor doorgaat) eens deftig op de rooster leggen. Was het party-time, bezopen, muziekinstallatie volle bak enz. enz.

 • MemeNera

  Amai zo laat voor die kleine spruit,wie doet zoiets.....

 • Mees Jan

  Respect voor de hulpdiensten en buurtbewoners die mee hebben geholpen

 • Yana Devrekere

  Dat kinderen snachts eens durven rondwandelen hoor je wel vaker. Toch voor-en achterdeur goed afsluiten en de sleutel er niet op laten zitten. Zo kunnen ze niet weg.