Jongetje (7) met schepnet uit vijver gered

Google Maps
Drie Truiense vissers hebben gisteren een kind van zeven jaar oud met een schepnet uit een vijver gered. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Het drietal hoorde een kind schreeuwen nadat ze hun lijnen hadden uitgegooid bij het sportcomplex Sint-Pieter in Sint-Truiden. Een tiental meter verder zagen ze een jongetje boven water komen dat naar adem hapte en meteen weer kopje onderging. Toen de jongen opnieuw boven water kwam, staken ze een schepnet naar hem uit. Het kind klampte zich eraan vast waarna de vissers de jonge drenkeling naar de kant trokken.

Aan land zei de jongen een aantal woorden in een vreemde taal en werd duidelijk dat hij in het nabijgelegen asielcentrum van Fedasil verblijft. Een man, vermoedelijk de vader, ontfermde zich over de kleine en verdween in de richting van het opvangcentrum.

De vissers menen dat het kind in een naburige speeltuin aan de aandacht van de ouders is ontsnapt en naar de vijver is gegaan.

Volgens een van de vissers had de jongen geluk dat zij zich aan de kant bevonden, "anders was het fataal afgelopen", zegt de Truienaar in Het Belang van Limburg. De mannen roepen het stadsbestuur van Sint-Truiden op om een omheining rond het water te plaatsen.