Jongerenhulplijn Awel zoekt vrijwilligers

Jongerenhulplijn Awel zoekt 180 vrijwilligers
Instagram/@awelvzw Jongerenhulplijn Awel zoekt 180 vrijwilligers
De gratis jongerenhulplijn Awel zoekt 180 nieuwe vrijwilligers om oproepen van kinderen en jongeren te beantwoorden per e-mail, telefoon of via chat. De organisatie zegt per jaar ongeveer 30.000 oproepen te beantwoorden van jongeren en kinderen met vragen en problemen, maar het aantal oproepen die binnenkomen "is een veelvoud ervan", aldus Sibille Declercq, woordvoerder van de organisatie.

Om vrijwilliger te worden bij Awel moet je 18 jaar oud zijn, maar er is geen vooropleiding vereist. De organisatie vraagt wel dat de kandidaten "een hart hebben voor kinderen en jongeren". Nieuwe vrijwilligers moeten een opleiding van de organisatie volgen, die verspreid is over enkele weekends. Na zes maanden gaan ze aan de slag en werken ze een of meerdere avonden per week van thuis uit, zo zegt Declercq. Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan een infoavond midden of eind september.

De reden dat de organisatie op zoek moet naar nieuwe vrijwilligers is omdat de vrijwilligers die vertrekken meestal jonge personen zijn die andere prioriteiten krijgen en daardoor minder tijd hebben, aldus Declercq.

De hulplijn "is er voor kinderen en jongeren met een verhaal, een vraag of een probleem" en werkt volledig anoniem. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Janssen

    Bij awel zouden ze beter mensen met gezond verstand aantrekken want wat een leuteraars daar voor zever verkopen aan jongeren, dat hou je niet voor mogelijk! Tot bekering en religieuze indoctrinatie toe!Je wordt uitgesloten en gebannen als je daar kritiek op hebt!

  • Peter Janssens

    Ben vorige week terug Buiten de Zone beginnen kijken. Geweldig programma met humor uit de pre-policor-historie. Toen nam niemand aanstoot aan wat grapjes ten koste van andere mensen.