Jongerenbende opgerold die vechtpartijen filmde in uitgaansbuurt Knokke-Heist

Een slachtoffer wordt afgeleid door een Cobra-bendelid, terwijl een kompaan zwaar uithaalt. De toegetakelde jongen zijgt vervolgens neer. De jeugdbende deelde soortgelijke filmpjes zelf via sociale media.
rv Een slachtoffer wordt afgeleid door een Cobra-bendelid, terwijl een kompaan zwaar uithaalt. De toegetakelde jongen zijgt vervolgens neer. De jeugdbende deelde soortgelijke filmpjes zelf via sociale media.
De politie van Knokke-Heist heeft een jeugdbende opgerold die afgelopen zomer betrokken was bij verschillende vechtpartijen in de uitgaansbuurt. Ze filmden de knoksessies en deelden de beelden op sociale media. "Het is niet uitgesloten dat er nog arrestaties volgen", bevestigt de politie. 

De jongeren noemden zichzelf de Cobra’s en zorgen met de regelmaat van de klok voor amok in het uitgaansmilieu. De politie startte aan de hand van camerabeelden een onderzoek en kon uiteindelijk acht verdachten identificeren. Drie daarvan zijn minderjarig. De minderjarigen zijn voorgeleid voor de jeugdrechter. Hun meerderjarige kompanen moeten zich binnenkort verantwoorden voor de correctionele rechtbank. 

Het rechercheteam onderzoekt of ook andere jongeren gelinkt kunnen worden aan de bende. Bijkomende arrestaties zijn dan ook niet uitgesloten. Ze worden ook verdacht van handel in verboden middelen. 
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Statham

  Een stoer klein kind dat eens een pak rammel verdiend.

 • eric maier

  een dronken jongere lastigvallen, een ander leid hem af en dan laf van opzij aanvallen - neerslaan. Amai, ik wil het wel is zien als die alleen is, broek vol strepen zal het zijn.. Hopelijk leest hij mee.

 • rik lagrou

  geen plaats op X wat gaan ze ermee doen Opvoeden ??

 • piet devlieger

  Waneer zullen er hier eindelijk eens een aantal ogen open gaan ? Het is wel een goede vingerwijzing : ik weet al voor wie ik ga stemmen.

 • johan vankeirs

  Laat ze maar lopen er kunnen er altijd nog een paar bij.Dit is de leuze gekomen in ons landje.Geef mij maar het Belgie terug van een paar jaar geleden,want nu trekt het er niet meer op.