Jongeren slaan homokoppel in elkaar in centrum Brussel

Meisje uit groepje aanvallers "voelde zich niet goed bij de agressie"

Jonatan Agra schreef op Facebook wat hij had meegemaakt en postte enkele foto's van zijn gehavend gezicht.
Facebook Jonatan Agra Jonatan Agra schreef op Facebook wat hij had meegemaakt en postte enkele foto's van zijn gehavend gezicht.
Twee mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag het slachtoffer geworden van een homofobe agressie in het Brusselse stadscentrum.  Het Brusselse parket bevestigt dat de slachtoffers maandagavond klacht hebben ingediend.

Jonatan Agra, een van de twee mannen, had op sociale media het verhaal van de agressie gedaan en dat was opgepikt door verschillende media.  Volgens het relaas dat de man doet op zijn Facebook-profiel, zouden de feiten plaatsgevonden hebben in de Paul Delvauxstraat, waar hij met zijn echtgenoot aan het wandelen was. Enkele adolescenten zouden hen eerst, ter hoogte van de Beurs, nagefloten hebben waarna ze het koppel zouden gevolgd zijn terwijl ze hen beledigden en ongepaste vragen stelden over hun seksuele relatie.

Het koppel vroeg de jongeren tevergeefs hen met rust te laten en één van de jongeren zou daarop twee vuistslagen gegeven hebben in de nek van één van beide slachtoffers. De jongeren zouden er vervolgens vandoor gegaan zijn maar op hun passen teruggekeerd zijn en beide slachtoffers in elkaar geslagen hebben, tot twee andere personen tussenkwamen en de jongeren definitief op de loop gingen.

Meisje

Een meisje dat deel uitmaakte van het groepje, zou wel nog teruggekeerd zijn om de slachtoffers papieren terug te bezorgen die ze verloren hadden. Zij zou ook nog gezegd hebben dat ze zich niet goed voelde bij het gebeuren en dat ze een relatie als de hunne weliswaar niet goedkeurde maar het onrechtvaardig vond dat ze daarvoor slaag kregen. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.35 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Poelmans

  Ik ben ook gay , woon in brussel stad en nog nooit wat voorgehad . Sommige gays lokken het ook zelf uit ... je moet niet tongend of hand in hand door de straten lopen als je weet dat er mensen rondlopen die er aanstoot aan nemen . Beetje eigenschuld

 • Johan Heyrman

  Vreemd dat we nu geen schande horen roepen vanuit rode kant...

 • Jos Plessers

  We zullen maar begrip tonen voor de jongeren,zeker...

 • Eduard Vanderheyden

  Brussel nu het Amerika van 30 jaar geleden. Het word nog erger en stoppen doet het nooit meer. En maar zagen om gezinnen met kinderen terug naar de stad te lokken.

 • Daniël Gyssens

  Brussel is een socialistisch "Hell hole" waar niemand nog iets kan aan doen.Die stad is verloren tenzij er keiharde maatregelen worden toegepast om die situatie recht te trekken.