Exclusief voor abonnees

Jongeren met migratieachtergrond: “Alsof iedereen z’n ware aard plots toont”

Cagri Yilmaz
HLN Cagri Yilmaz
Die vijfde wachtende bij de bakker? Of die tiende passant in de winkelstraat? Eén op vijf Vlamingen stemde afgelopen weekend extreem rechts. Met dat besef ontwaakten tal van jongeren met een migratieachtergrond. Nochtans hier geboren, maar met een kleurtje. “Alsof iedereen plots z’n ware aard toont.”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
108 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jef Lois

  In deze groep zitten er mensen die weigeren van zich aan te passen zelfs van de derde generatie, kijk naar de trouwstoeten die het verkeer blockeren kijk naar hun kinderen vierde generatie die naar de kleuterklas komen en geen Nederlands kennen, naar hen die niet willen werken en toch met zeer grote wagens rijden, naar hen die hun land van afkomst boven Belgiě plaatsen als je ernaar vraagt.

 • Steve Wildemeersch

  Maw hebben deze mensen met migratie achtergrond niet de moeite gedaan om de programmapunten van VB eens te lezen... Het zou hen sieren om eerst een correcte visie te vormen en niet zomaar met de koeien mee te lopen, zoals vele partij voorzitters. Ik heb wel even de moeite gedaan na de verkiezingen om toch eens te kijken wat er allemaal zo extreem is aan VB en ik moet zeggen dat ik het eigenlijk extremer vond van mevr. Rutten om zomaar 1/5 vd bevolking te negeren.

 • Mo Biraja

  Ik ben hier al 50 jaar in België en altijd heb ik al gehoord ik ben geen racist..... maar en ze zijn zo creatief in het verantwoorden van hun racisme en eigenlijk zijn ze er gewoon op uit om hun superiuiriteit te etaleren en je te vernederen alsof er met autochtonen nooit iets misloopt

 • Paul Vandekerckhove

  Ik had een aantal politici ervoor gewaarschuwd dat zoiets zou gebeuren maar die mensen zitten vast in heropgelegd denkpatroon , ze lijden onder een Interne dictatuur .. Ik begrijp 'atuurlijk ook de Ahmed of Mohamed die wel meedraait en zich in de rug geschoten voelt . Ik weet niet wie dat zal oplossen en hoe .

 • Benny Van den broeck

  Ik ken heel veel vlaamse jongeren met een Turkse afkomst die op VB gestemd hebben?