Jongeren "breken bus af" op terugweg van recreatiedomein Hofstade

(archieffoto)
BELGA (archieffoto)
Een groep jongeren uit Vilvoorde en Brussel heeft het gisteren aardig bont gemaakt op busritten naar en van het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade (Zemst). Op de terugweg werd een bus van De Lijn gevandaliseerd.

Volgens De Lijn vielen de jongeren de buschauffeur en reizigers lastig op bus 683, die van Zaventem naar Mechelen rijdt. Het incident werd gemeld aan de politie, die de bus liet stoppen ter hoogte van het gemeentehuis in Zemst. De 20 jongeren werden rond 14.00 uur van de bus gehaald en moesten hun identiteitspapieren tonen, maar daar bleef het uiteindelijk bij. De bus werd nog tot in Hofstade begeleid.

"Uitdagen"

"Er waren geen incidenten die strafrechtelijk vervolgd kunnen worden, en daarom mochten ze na de controle hun reis voortzetten”, zegt commissaris Van Steenbergen van de politiezone KASTZE (Kampenhout, Steenokkerzeel, Zemst). "Het ging voornamelijk om vervelend gedrag, een grote mond, en uitdagen."

's Avonds zorgde een groep jongeren voor amok aan de uitgang van het het domein, meldt de VRT. "De politie begeleidde de groep naar de bushalte, maar op de bus zelf ging het al snel opnieuw fout. Veertig jongeren begonnen onderweg de bus af te breken. Samen met politiepatrouilles uit de omgeving werden opnieuw alle jongeren gecontroleerd. Maar na overleg met het parket werd beslist om de bus te escorteren naar Vilvoorde. Daar stapten de jongeren over op Brusselse bussen", aldus commissaris Van Steenbergen.

Camerabeelden

Volgens de politiecommissaris zijn er camerabeelden vanop de bus, waardoor de politie makkelijk kan achterhalen wie er op de bus schade heeft aangericht. Wie zich schuldig heeft gemaakt aan vandalisme zal vervolgd worden, maakt de commissaris duidelijk. Hij onderstreept dat het om een kleine minderheid van jongeren gaat, die amok maken.

Volgens burgemeester Bart Coopman (CD&V) van Zemst zou het de voorbije dagen ook op nogal wat andere lijnbussen richting recreatiedomein in Hofstade onrustig geweest zijn.
197 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Phil Haeghen

  Je kan niet verder nadenken en handelen dan je hersenen het toelaten.....

 • Christophe Vandepoel

  Daniel Wouters Het is zeker niet te laat, maar je mag nooit op de politiek rekenen hiervoor. Hiervoor moeten we op elkaar rekenen en stoppen met toekijken. Het is tijd dat we zelf ons land terug nemen. Kijk hoe ze dat in Corsica doen. Daar moet de politie moslim wijken hermetisch afsluiten voor het volk, de Corsicaan duld de moslim zijn gedrag helemaal niet daar.

 • Stefanie van Dijk

  Geen boete? Niet even de schade betalen??? Dat zal ze leren zeg!

 • Frankie Van Damme

  Die Belgische jongeren toch, altijd maar amok maken

 • Will Tutenel

  Lik op stuk? Zero tolerantie? Wat een mietjes die orde handhaving. We gaan nog een "leuke" hete en dure zomer tegemoet!