Jongeren bekogelen bus met kasseistenen in Molenbeek

Tom Vierendeels
Jongeren hebben voor de zoveelste keer een bus van De Lijn met stenen bekogeld in de Vierwindenstraat in Sint-Jans-Molenbeek, waar Salah Abdeslam vorig jaar werd opgepakt. Het incident deed zich donderdagnamiddag voor, ter hoogte van een speelpleintje in de straat. Twee ruiten sneuvelden toen de bus onder vuur genomen werd met kasseistenen. Gelukkig raakte niemand gewond.

Op enkele maanden tijd werden zo al tien bussen van De Lijn vernield. Toen controleurs van De Lijn na een vorig incident ter plaatse kwamen werd ook de voorruit van hun bestelwagen ingegooid. De buschauffeurs die op de lijnen 126, 127 en 128 rijden zijn enorm misnoegd. "We worden zowel door de directie als door de politie aan ons lot overgelaten. Tegenwoordig mogen we al blij als we heelhuids opnieuw onze stelplaats bereiken", klinkt het.

Vakbonden en directie van De Lijn zijn deze namiddag tot een akkoord gekomen over de aanpak van de onveiligheid in de Molenbeekse Vierwindenstraat. Tot een staking komt het niet, maar de trajecten van de bussen zullen eerstdaags aangepast worden om zo de bewuste straat te ontwijken. De bussen reden al een klein jaar via de Vierwindenstraat, een omleiding door de werken aan de trambedding aan de Ninoofsepoort. Er komt nu dus een omleiding voor de omleiding. Voor de reizigers verandert er niets.

Tom Vierendeels
Tom Vierendeels