Jongeren bekogelen Brusselse politie met stenen en flessen

Photo News
In de Brusselse Marollenwijk heeft een groep jongeren gisteravond de politie bekogeld toen die wou tussenkomen om enkele verdachten op te pakken. Het ging om een drietal jongeren die in een wagen hadden ingebroken en een brandblusser hadden leeggespoten op straat. De drie konden ingerekend worden en zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Gisteravond zag een politie-inspecteur een 30-tal jongeren samentroepen in de Pieremansstraat en de rust verstoren. De deur van één wagen stond open, twee jongeren gedroegen zich zeer zenuwachtig terwijl ze van het voertuig wegliepen. Een van beiden bleek een kassei in de hand te hebben en de inspecteur zag dat één van de ruiten van de wagen ingeslagen was.

Een derde jongere nam daarop de kassei over en gooide die in de achterruit van het voertuig. De jongeren deden de koffer open, stalen er twee bakken uit en spoten de brandblusser leeg op straat en in de wagen.

De politie-inspecteur verwittigde zijn collega's. Maar toen de patrouillevoertuigen ter plaatse kwamen, gingen de drie jongeren die in de wagen hadden ingebroken op de loop. Hun kompanen bekogelden de politie intussen met stenen en flessen. Twee van de drie auto-inbrekers en een van de stenengooiers konden opgepakt worden. Ze werden ter beschikking gesteld van het parket.