Jongens filmen ongewenst meisjes in badpak: Maasmechelen verstrengt regels na klachten

(archieffoto)
BELGA (archieffoto)
Burgemeester Raf Terwingen (CD&V) van Maasmechelen stelt een nieuw reglement op na klachten van sportende meisjes. Zij zien steeds vaker hoe jongens ongewenst foto's of filmpjes zitten te maken wanneer ze aan het zwemmen of sporten zijn. 

In de publiek toegankelijke ruimte is het normaal toegelaten om te fotograferen of te filmen. Als het duidelijk wordt dat bepaalde mensen storende foto's of filmpjes zitten te maken van zwemmende meisjes of dames, wordt het met het nieuwe reglement mogelijk om daar tegen op te treden, verklaarde Terwingen op Radio 2. 

Een uitzondering in het reglement is er voor ouders of grootouders die hun zwemmende  of turnende kindjes willen filmen. 
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Kelchtermans

  bekeken worden en gefilmd worden zijn 2 verschillende dingen. Gefilmd worden door de overheid of politie omwille van veiligheid, door een tv-ploeg voor een reportage of ongevraagd gefilmd worden door een wildvreemde zijn verschillende dingen. Al wie dat normaal vindt, geef ne keer uw adres, ik zal u ook eens een half uurtje vanop afstand komen filmen zonder mij voor te stellen of een reden te geven. Het zal rap gedaan zijn met de tolerantie.

 • Karine Roeland

  Het is niet omdat je in een zwembad in badpak bent dat je gefotografeerd of gefilmd mag worden. Of moeten meisjes binnenkort in boerka gaan zwemmen? Welke jongeren filmen meisjes?? In Westerse landen is het normaal om in een zwembad in badpak te zwemmen.

 • JAN krommentak

  En wie waren die jongeren ?

 • Diane Bernaerts

  Wat een gezeur zeg! Dat hele metoo-gedoe begint wel serieus de spuigaten uit te lopen. Als je je in badpak of bikini in een publieke ruimte begeeft, wéét je dat je bekeken en mogelijk gefotografeerd kan worden. En wat dit in vredesnaam met "autochtoon" of "allochtoon" te maken heeft, ontgaat me helemaal.

 • Hedwig Jacobs

  De partijkaart van de burgemeester zegt genoeg, nooit provoceren, gewoon ons een beetje aanpassen.