Jongen van amper 14 jaar opgepakt voor 3 gewapende overvallen in Gent

PHOTO_NEWS
De lokale politie van Gent heeft een jongen van 14 opgepakt op verdenking van drie gewapende overvallen op handelszaken. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De jongen bedreigde de slachtoffers telkens met een handvuurwapen.

Twee feiten vonden plaats op 10 augustus. In de vroege ochtend werd een bakkerij in de Weverstraat overvallen, en 's avonds vond een gelijkaardige overval plaats op een biowinkel in de Burgstraat. Op 18 augustus werd een apotheek in de Wondelgemstraat overvallen. "De slachtoffers spraken telkens van een zwarte man die hen onder bedreiging van een handvuurwapen verplichtte de kassa te legen", zegt het parket. De jongen wordt ook verdacht van een poging tot overval op een bakkerij in de Molenaarsstraat op 16 augustus.

De recherche van de lokale politiezone Gent slaagde er donderdag in om de verdachte te identificeren en op te pakken. Het gaat om een 14-jarige jongen die verblijft in Gent. Hij werd vrijdag voor de jeugdrechter geleid, die besliste hem te plaatsen in de gesloten instelling van Everberg.