Jongen van 16 in levensgevaar na ongeval met auto's en quad in Haren

Photonews
 Bij het ongeval tussen twee personenwagens en een quad, vrijdagavond op de Haachtsesteenweg in Haren, is uiteindelijk slechts één iemand levensgevaarlijk gewond geraakt. Het gaat om de 16-jarige bestuurder van de quad. De bestuurder van één van beide voertuigen raakte lichtgewond. Dat meldt het Brusselse parket.

Het ongeval vond vrijdagavond kort na 20.00 uur plaats. Een Renault Clio die uit de richting van Evere kwam, wou linksaf slaan om een parkeerterrein op te rijden. De bestuurder keek daarbij eerst of er van rechts, uit de richting van Vilvoorde, geen voertuigen aankwamen en sloeg toen linksaf. Net op dat moment kwam een quad uit de richting van Vilvoorde, en botste frontaal op de rechterzijflank van de Renault Clio. En tweede voertuig, een Opel Zafira, kwam op hetzelfde moment uit het parkeerterrein, reed rechtsaf de Haachtsesteenweg op, en raakte ook betrokken in het ongeval.

De jonge bestuurder van de quad werd weggeslingerd en raakte zwaargewond. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De jongeman is intussen bij bewustzijn maar zijn toestand is nog steeds levensbedreigend. De bestuurder van de Opel raakte lichtgewond.

"We wachten het rapport van de verkeersdeskundige af om uitspraken te kunnen doen over onder meer de snelheid van alle betrokkenen, de zichtbaarheid en eenieders exacte positie", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "De bestuurders van de wagens waren niet onder invloed van alcohol. Over de bestuurder van de quad kunnen we geen uitspraken doen, daar moeten we een bloedanalyse voor afwachten." 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Anny Bollens

    Om in het donker nog met een quad te rijden is voor problemen vragen!