Jongen van 13 uit Torhout vindt 1.050 euro... en schenkt het geld weg aan goed doel

REUTERS
Een 13-jarige jongen die maar liefst 1.050 euro op de trein vond, mag als eerlijke vinder het geld houden, oordeelt de politie van Torhout. Chase Van den Broucke heeft samen met zijn ouders beslist om het bedrag aan een goed doel te schenken, meldt Radio 2 West-Vlaanderen.

Chase trof het geld aan op een klasuitstap meer dan een jaar geleden. Op de trein trof hij de som geld aan in een zakje tussen een vuilnisbak. Hij twijfelde heel even om het stiekem te houden, maar waarschuwde meteen meester Koen. Zo kwam het geld bij de politie van Torhout terecht.

Toen Chase en zijn moeder onlangs toevallig op het politiekantoor moesten zijn, vroegen ze of iemand het aanzienlijke geldbedrag was komen ophalen. Dit bleek niet het geval: het zakje met de 1.050 euro lag er nog steeds. Als eerlijke vinder mag Chase het geld houden, zegt de politie. 

De tiener heeft nu samen met zijn ouders beslist om 1.000 euro te schenken aan een goed doel. De jongen krijgt een bon van 100 euro om te spenderen in een winkel in Torhout.
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Maurice Berden

  Peter Jurgens, negatief zijn is gemakkelijk. Mijn echtgenote is peetouder van een Nepalese jongen via een kleinere organisatie. Hij leeft samen met zijn ouders in armoede in Kathmandu. Wij betalen zijn schoolgeld, ziekteverzekering en af en toe een extraatje om schoenen of kledij voor school te kunnen kopen. Wij zijn 100% zeker dat het geld dat wij geven juist terecht komt, dus ......informeer u vooraleer u oordeelt !!!

 • Peter Jurgens

  En nog steeds begrijpen mensen niet dat goede doelen de grootste zakkenrollers zijn die een fortuin aan de belastingbetaler kost.De dag dat je hulp nodig hebt bestaan er geen goede doelen. Informeer jullie eens hoe ze te werk gaan, en wat het jouw kost ;)

 • Chris Van Belle

  Straf. Een dikke pluim voor die jongen en zijn ouders.

 • Marc Van Dyck

  Geld van een ander weggeven is makkelijk, dat doen onze politiekers elke dag.

 • Mark De vos

  Vreemde uitspraak na wat ik enkele weken geleden hierover in "de inspecteur" heb gehoord. Alle geld moet verplicht aan de politie gemeld en gegeven worden en bij niet afgehaald zou het aan de staat gegeven worden. Maar als de rechter dit beslist goed voor die prachtige kerel.