Jongen aan ontvoering ontsnapt in Gistel

Het Brugse parket verspreidde vandaag deze robotfoto van een blanke man van rond de veertig.
BELGA Het Brugse parket verspreidde vandaag deze robotfoto van een blanke man van rond de veertig.
De federale politie en het parket van West-Vlaanderen zijn op zoek naar de verdachte van een poging tot ontvoering in Gistel. De man van ongeveer 40 jaar oud probeerde eind februari een minderjarige jongen mee te lokken. De verdachte heeft een opvallende tatoeage met het opschrift 'BITCH'.

Op woensdag 25 februari kwam het slachtoffer om 14.55 uur uit de muziekschool aan de Hoogstraat 1 in Gistel. Een onbekende man vroeg aan de jongen om met hem mee te komen. De verdachte beweerde zelfs dat de ouders van de jongen hem gebeld hadden en toestemming hadden gegeven om hem op te halen. Het kind kreeg blijkbaar argwaan, want hij vroeg de verdachte om de ouders even op te bellen. Hij vroeg de man ook om zijn identiteitskaart te tonen.

Hierop werd de verdachte boos. Hij zei dat hij zijn identiteitskaart niet bij had en probeerde de jongen vast te grijpen. Het slachtoffer kon echter wegvluchten langs de trap van de muziekschool.

Rode jas

De verdachte is een grote, blanke man van ongeveer 40 jaar oud. Op de dag van de feiten droeg hij een zwarte Wolfskinmuts met een pompon. Voorts droeg hij een rode jas, een rugzak en een jeans met scheuren ter hoogte van de knieën. De man heeft op zijn rechteronderarm een grote tatoeage met het opschrift 'BITCH'. Op zijn linkeronderarm staat een tatoeage van een doodshoofd en twee beenderen.

Wie de verdachte herkent, of andere informatie heeft over de feiten kan met de speurders contact opnemen via het nummer 0800/30.300 of via opsporingen@police.belgium.eu.