Jongen (9) in levensgevaar na val uit raam

JHM
Een 9-jarig jongetje raakte gisterenmiddag levensgevaarlijk gewond nadat hij een kwalijke val maakte uit het raam van een West-Vlaamse vakantiehoeve. Brecht V. uit het Oost-Vlaamse Belsele genoot met zijn ouders en vier andere koppels van een laatste vakantiedag in B&B De Finesse langs de Molenhoek in Bovekerke (Koekelare). Na enkele laatste speeluurtjes zou het gezin terugkeren naar huis. Rond 14 uur liep het echter verkeerd.

Brecht was op de eerste verdieping van de B&B aan het spelen met zijn vriendjes en leunde plots tegen een vliegenraam van een venster op de eerste verdieping. Het knaapje viel door het venster en kwam een viertal meter lager terecht op de binnenkoer.

De kinderen verwittigden meteen hun ouders die de hulpdiensten belden. De politie, een ambulance en de MUG-heli kwamen ter plaatse, waarna de MUG-arts het jongetje de eerste zorgen toediende. Al snel was duidelijk dat zijn toestand ernstig was. De jongen liep een hoofdtrauma op en verwondingen aan de ledematen. De artsen hadden een half uur nodig om de toestand van het jongetje ter plaatse onder controle te krijgen. Pas als zijn toestand stabiel was werd hij met de helikopter overgevlogen naar de gespecialiseerde kinderafdeling van het UZ in Gent. Zijn toestand is kritiek.

Het parket stuurde geen deskundige ter plaatse, alles wijst in de richting van een spijtig ongeval. De familie van Brecht reageerde dan ook erg verslagen op het ongeval en verkeert in shock. Amper 2 weken geleden viel een 4-jarig meisje ook al door een vliegenraam in Harelbeke. Het kind overleefde die val niet. (JHM)

JHM