Jongen (8) komt om bij instorting van balkon in Luik, vriendje kritiek

photo_news
In de Luikse deelgemeente Bressoux is gisterenavond rond 21.15 uur een kind omgekomen toen de ijzeren balustrade van een balkon op de tweede verdieping het begaf. Een tweede kind viel ook naar beneden en raakte zwaargewond. Dat meldden de Luikse politie en het parket vandaag. De twee jongens, beiden 8 jaar, werden nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar een van de kinderen bezweek dus aan zijn verwondingen.

Het ongeval gebeurde in een gebouw dat gehuurd werd door een moeder met twee kinderen: een jongen van 8 jaar en een ouder meisje. Gisterenavond was een vriend van het jongetje op bezoek en toen het tweetal aan het spelen was op het balkon, bezweek de balustrade. Het vriendje van het jongetje kwam om. Het jongetje zelf verkeert nog in kritieke toestand.

Het parket heeft een expert aangesteld om het ongeval te onderzoeken en eventueel te bepalen wie verantwoordelijk is. De eigenaar van het gebouw verklaarde al dat hij het enkele jaren geleden kocht en vanbinnen volledig renoveerde, maar niets had veranderd aan de balkons.

Vanochtend dacht het parket nog aan onvrijwillige doodslag door de eigenaar van het gebouw, waar het gezin al twee maanden woonde. De expert stelde in dit stadium van het onderzoek echter vast dat het om een ongeval gaat, wat de eigenaar ontlast van gerechtelijke gevolgen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gedra Gedra

    Veel sterkte.