Jongen (15) sterft in Boortmeerbeek nadat hij met fiets baan wilde oversteken

Patrick Vertommen
Op de Provinciesteenweg in Boortmeerbeek, vlakbij de gemeentegrens met Haacht, is gisteravond laat een 15-jarige jongen overleden nadat hij werd aangereden door een wagen. Dat gebeurde toen hij met zijn fiets de baan wilde oversteken. 

De 24-jarige bestuurder had niet gedronken en reed volgens de eerste bevindingen ook niet te snel. 

Op dezelfde steenweg liet de 16-jarige Noah Mortier drie jaar geleden al het leven. Enkele weken later raakte op exact dezelfde plaats een motorrijder zwaargewond. 

Patrick Vertommen33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wim Willems

  Karin Brouwers, die voor CD&V in de commissie Mobiliteit en Openbare Werken zetelt voor Vlaams-Brabant, heeft een schriftelijke vraag ingediend voor Vlaams minister Weyts. Donderdag staat het stijgend aantal fietsdoden op de agenda van de commissie. Ik heb minister Weyts zelf ook via mail gevraagd om nu echt iets te doen. (en neen ik ben niet politiek gebonden. ik fiets gewoon iedere dag langs deze weg.). Volgen jullie dit aub mee op zodat er nu eindelijk iets verandert?

 • Jan Sierens

  Als er zoveel ongelukken gebeuren op dat stuk, is er iets mis met de infrastructuur of het toezicht. En waarom altijd direct de automobilist vrij pleiten in de media. Het slachtoffer kan zich trouwens niet met verdedigen.

 • Theo Van Hoof

  Geert Noels dit is in de 50km/h zone. Of die gerespecteerd wordt is wat anders. Ik kom dagelijks op deze dodenbaan en kan alleen vaststellen dat er alleen aan de flitspaal richting Haacht 70km/ wordt gereden. Hoeveel er daar effectief moeten remmen is niet te tellen. De N21 heeft een slechte reputatie. Ik wil er zo weinig mogelijk langs fietsen.

 • Joel Broux

  Sterkte aan de familie

 • pat coens

  dit is een dramatisch ongeval ,sterkte aan de familie en ook aan de chauffeur die heeft ook veel steun nodig geloof het maar die draagt dit ook mee voor de rest van zijn leven