Jongemannen (18 en 20) opgepakt voor brandstichtingen in Temse en Kampenhout

Het laatste feit dateert van eergisteren 10 oktober in Steendorp (Temse).
Kristof Pieters Het laatste feit dateert van eergisteren 10 oktober in Steendorp (Temse).
De politie heeft twee jongeren opgepakt op verdenking van een reeks brandstichtingen in het Oost-Vlaamse Temse en het Vlaams-Brabantse Kampenhout. Een 18-jarige uit Temse werd aangehouden door de onderzoeksrechter, een 20-jarige uit Kampenhout is vrij onder voorwaarden.

De eerste branden werden in augustus gesticht. Het laatste feit dateert van 10 oktober. Het ging onder meer om het in brand steken van houten speeltuigen in het natuurdomein Roomkouter, een chalet en een tuinhuis. Niemand geraakte gewond, maar bewoners vreesden dat er een pyromaan aan het werk was.

"Op basis van doorgedreven speurwerk door de politie konden twee verdachten geïdentificeerd worden", zegt het parket. "De verdachten zijn een 18-jarige man uit Temse en een 20-jarige man uit Kampenhout."

Ze werden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde op verdenking van opzettelijke brandstichting. "De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft beslist om de 18-jarige man afkomstig uit Temse aan te houden en de 20-jarige man afkomstig uit Kampenhout vrij te laten onder strenge voorwaarden. Gelet op het geheim van het onderzoek, wordt er geen verdere informatie over de zaak verstrekt", zegt woordvoerster Annelies Verstraete. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.