Jongeman steekt woning van neven in brand na ruzie

THINKSTOCK
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Abdarrahim B. (25) veroordeeld tot 37 maanden cel, omdat hij de ouderlijke woning van zijn neven in brand had gestoken. Hij lag al een tijdje met hen overhoop. Hij moet zijn oom en tante, hun buurman en de verzekering ruim 114.000 euro aan schadevergoedingen betalen.

Het rijhuis van de familie B. aan de Kortrijkstraat in Borgerhout brandde op 1 augustus 2014 volledig uit. De aanpalende woning liep eveneens zware schade op. Slachtoffers vielen er niet. De familie B. was op dat ogenblik op vakantie in Marokko.

Het werd al snel duidelijk dat er kwaad opzet mee gemoeid was. De voordeur was geforceerd en de woning werd overhoop gehaald. Een deskundige besloot dat de brand wellicht werd aangestoken met wat papier.

Abdarrahim B. was omwille van een familievete tussen hem en zijn neven meteen verdachte nummer één. Hij ontkende iedere betrokkenheid. De verklaring van een buurman deed hem echter de das om. De man had gehoord hoe de deur werd ingetrapt en zag kort voor het uitbreken van de brand iemand weglopen uit de woning. Hij herkende Abdarrahim B. op foto.

Daags na de brand dienden verschillende familieleden klacht in tegen de beklaagde wegens bedreigingen. Ze hadden hem geregeld in de buurt opgemerkt met een vuurwapen. Hij had geroepen dat hij de nieuwe Tupac was en iedereen zou afknallen. De beklaagde ontkende de bedreigingen en aangezien er geen objectieve bewijselementen waren, sprak de rechtbank hem daarvoor vrij.