Jongeman rijdt zich vast op spoor terwijl trein aankomt, maar wordt gered door buurman: "Auto zeker 30 meter weg gekatapulteerd"

Toon Royackers
Aan de Schunissensteeg in Zonhoven (Limburg) is vanochtend vroeg een bestuurder op het nippertje aan de dood ontsnapt. De jongeman reed zich vast op het spoor terwijl er een trein aankwam. Een buurman kon de onfortuinlijke automobilist net op tijd uit het voertuig redden.

De bestuurder had niet gezien dat het steegje doodliep op de spoorlijn Hasselt-Mol, en hij belandde met zijn wagen op de rails. Daar bleef hij versuft door de slag in zijn auto zitten. Een buurman die de klap gehoord had, liep naar hem toe en kon de bestuurder net op tijd uit de wagen trekken. "Toen ik naar de man toeliep, zag ik in de verte de trein al aankomen", getuigt Carlo Van Craen, die even verderop woont, aan Radio 2 Limburg. "Hij wilde niet uit de auto komen, dus heb ik hem eruit gesleurd." Kort daarna botste de trein richting Mol op het voertuig. "De auto werd wel dertig meter weg gekatapulteerd", aldus nog Van Craen. Bij het ongeluk vielen als bij wonder geen gewonden. Als gevolg van de aanrijding was het spoorverkeer tussen Hasselt en Mol urenlang onderbroken. Sinds 10 uur rijden er weer treinen op de lijn.
10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jo Bosman

  De bestuurders van tegenwoordig kijken meer naar hun metertjes dan naar de weg. Kwestie van zo weinig mogelijk boetes te krijgen. Ze hebben geen tijd meer om te kijken wat rondom hen gebeurd.

 • Dan Midden

  heeft vooral stil gereden want moet halve meter omhoog om op de sporen te geraken na eerst over paaltjes gereden te hebben. Is dit geen wanhoopsdaad, eerder dan een ongeval vraag ik me dan af!

 • SABINE VAN DE KERKHOVE

  @Michael Van Acker, is het niet beter om te zeggen dat velen er niet meer met het "koppeke" bijzijn als ze rijden? Ze kijken geen meter meer voor zich uit en kunnen geen enkel gevaar of maneuver meer inschatten. Enkel nog instappen en rijden van a naar b en de rest trek ik mij niet aan....Er zal een andere mentaliteit moeten komen of het gaat nog veeeeel erger worden.

 • Thierry Vansweevelt

  Versuft door de slag? Welke slag? Was het eenrichting?

 • marie-christine coussement

  juiste reactie