Jongeman die door Nederland wordt gezocht opgepakt in provincie Luik

Een jongeman die door het Nederlandse gerecht werd gezocht is in de nacht van donderdag op vrijdag opgepakt in Plombières, in de provincie Luik, nadat hij zich eerst enkele uren in een woning had verschanst. Dat meldt Alain Bonnivert, substituut-procureur des Konings van Verviers. Hij bevestigt daarmee berichtgeving van RTL-TVi.

De jongeman van Nederlandse origine, die gedomicilieerd staat in Plombières, werd donderdagavond tijdens een anti-drugscontrole tegengehouden op het grondgebied van het gerechtelijk arrondissement van Eupen. De controle bleek positief en de man werd door de politie opgepakt. Vervolgens bleek dat hij gezocht werd door het gerecht in Nederland, waar hij nog een gevangenisstraf moet uitzitten wegens drugshandel.

Omdat de Belgische autoriteiten aanvankelijk niet beschikten over officiële documenten uit Nederland werd de jongeman vrijgelaten. Terwijl de politie de man naar huis bracht, kwam echter een tegenbevel. De man bevond zich op dat moment niet ver meer van zijn woning en slaagde erin te vluchten. Hij verschool zich in een woning in de buurt en joeg een vrouw en haar kind naar buiten. Uiteindelijk werd de woning bestormd en kon de man worden ingerekend. Hij bood geen weerstand.