Jongeman die deelnam aan racistische koorzangen op Pukkelpop heeft spijt: "Geschrokken van mezelf"

Op de beelden was te zien hoe aanwezigen op Pukkelpop "handjes kappen, de Congo is van ons" zongen.
Twitter @alienpizzasarah Op de beelden was te zien hoe aanwezigen op Pukkelpop "handjes kappen, de Congo is van ons" zongen.
Een jonge Genkenaar die in een filmpje dat verspreid werd op sociale media meezingt met racistische koorzangen zaterdag op Pukkelpop heeft in een reactie die hij naar Het Belang Van Limburg stuurde zijn excuses aangeboden. "Tot mijn grote spijt ben ik één van de jongeren in het filmpje die het bewuste liedje meezingt. Zonder nadenken en zonder enig besef van de gevoelens die dat zou kunnen losweken bij anderen", klinkt het vandaag.

"Ik ben enorm geschrokken van mijn eigen gedrag, dit strookt absoluut niet met de persoon die ik ben of wil zijn", zegt de jongeman. "De manier waarop ik nu publiek word afgemaakt, vind ik erg. Ik wil me excuseren bij iedereen die zich aangevallen voelt en in het bijzonder bij de twee dames die dit terecht gemeld hebben als onaanvaardbaar. Ik hoop oprecht dat deze heisa overgaat."

Het Limburgse parket opende gisteren een onderzoek naar het ernstige geval van racisme. Een Brussels meisje getuigde hoe zij en haar zusje er verbaal en fysiek werden lastiggevallen, terwijl omstanders niet reageerden. Op een filmpje dat ze online verspreidde, is te zien hoe enkele jongeren zingen: "Handjes kappen, de Congo is van ons."
79 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Benny Deridder

  Gelukkig is er nog de sociale media. Vandaar de media haar pijlen richt tégen sociale media. Hun politiek correcte indoctrinatiepositie komt immers in het gedrang. Blijkt dat "slachtoffer" op twitter ook niet vies was om denigrerend over de blanke medemens te doen. En op de koop toe zich arrogant gedroeg op pukkelpop, fysiek en verbaal. Media, doe GANS het verhaal eens uit de doeken om uw geloofwaardigheid wat terug op te krikken.

 • Marko Decandt

  Dat is wel raar hé, die jongen was in het Vlaams racistische liederen aan het zingen, die zwarte spreekt geen knijt Nederlands, maar verstond mirakuleus wel wat die jongen aan het zingen was plots. Als het in hun voordeel is, kunnen franstaligen ineens Nederlands

 • Carl Casier

  Zoals VTM gisteren ook berichtte, had één van de zwarte dames zelf reeds voordien meerdere racistische reacties gepost op sociale media. Enkel VTM berichtte daarover, de rest zweeg echter als vermoord!

 • alain schils

  Als je niet weet waar je mee bezig was, moet je geplaatst worden en therapie volgen. Je hebt blijkbaar een groot probleem. Als die dames zich voordien ook niet hebben gedragen, is dit nog altijd geen gepaste reactie.

 • Dave Lsvt

  spijt je zie een mong. het ging vlot ook je zangwijze je wist goe genoeg wat je deed. spijt... me reet....