Jongeman (24) die liefdesrivaal vermoordde met kruisboog blijft in de cel

De verdachte van de moord op de slagerszoon uit Tielt.
rv De verdachte van de moord op de slagerszoon uit Tielt.
De 24-jarige man uit Tielt die dinsdagmiddag z’n liefdesrivaal ombracht, blijft een maand langer in de cel. Dat heeft de raadkamer in Brugge beslist. 

Jordy V. trok naar de woning van Bjorn De Vrieze (28) op de Drie Wilgen in Schuiferskapelle. Hij was kwaad dat z’n vriendin had aangepapt met de slagerszoon en wachtte hem op, toen hij terugkwam van de slagerij van z’n ouders. V. bracht De Vrieze om met een kruisboog en nam de vlucht. Uiteindelijk kon hij kort nadien opgepakt worden. 

Het parket plakt de kwalificatie 'moord' op de feiten, maar Jordy V. ontkent dat hij de feiten met voorbedachten rade pleegde. Hij verklaarde aan de speurders dat hij De Vrieze enkel schrik wilde aanjagen en de kruisboog per ongeluk afging. Na de feiten smeet hij het wapen weg, maar tot op heden kon de boog nog niet worden aangetroffen. De advocaat van Jordy V. wil weinig commentaar kwijt over de zaak. “Mijn cliënt berust in z’n lot en zal volledig meewerken met het onderzoek”, zegt meester Maxime Van Winkel.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • François Schelfhout

    Hij wilde schrik aanjagen en dan neemt hij maar een kruisboog mee !! 100% voorbedachten rade !

  • Stijn Lampo

    EX-vriendin moet dit zijn: in De Standaard stond dat de vrouw het had uitgemaakt met de dader, enkele weken tot maanden voordat ze een relatie aanging met Bjorn de Vrieze. De relatie met Jordy V. was dus al voorbij voordat ze 'aanpapte' met Bjorn. Jordy en zijn ex woonden wel nog samen onder hetzelfde dak.

  • Gil Rod

    Levens lang moet die krijgen . Hoe gestoord kan je zijn .