Jongeman (22) komt om na frontale klap tegen boom in Nevele

Jeffrey Dujardin
In de Kouterstraat tussen Bachte-Maria-Leerne en Vosselare, is vanochtend een dodelijk ongeval gebeurd. Een 22-jarige man kwam om het leven na hij van de weg af raakte en frontaal op een boom reed.

De 22-jarige M.d.W. uit Nevele reed richting Vosselare toen het tragische ongeval gebeurde. De jongeman raakte door een nog onbekende oorzaak van de weg af en botste frontaal op een boom. Hij kwam iets verder op de weg tot stilstand. De hulpdiensten kwamen massaal ter plekke maar alle hulp kwam te laat voor de jonge bestuurder. Het parket van Oost-Vlaanderen stelde een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden te onderzoeken en ook een parketmagistraat kwam ter plaatse. De Kouterstraat was de hele ochtend afgesloten zodat de hulpdiensten hun werk kunnen doen. Het verkeer werd er omgeleid.

“Een tragisch ongeval”, zegt burgemeester van Nevele, Johan Cornelis (CD&V). “Ik kende de jongeman, ik ben ter plekke geweest en heb met de ouders gepraat. Het ongeval gebeurde op 500 meter van hun huis. Zoiets wens je niemand toe, het is vreselijk. Mijn diepste medeleven aan zijn familie en vrienden.” De 22-jarige jongeman werkte als metselaar bij een bedrijf uit Deinze.

Nieuws sloeg in als een bom

Zijn vriendenkring reageert geschokt. “M. was een goede jongen met een groot hart”, zegt Loïc, die regelmatig met M. optrok. “Soms was hij wat stil en teruggetrokken, maar hij had veel vrienden. Hij stond altijd klaar om te helpen en deed altijd alles al hem dat gevraagd werd. Hij had sinds ongeveer een half jaar een vaste vriendin. Voor haar is de klap natuurlijk ook enorm. Het nieuws sloeg voor iedereen in als een bom.”

Hoe het ongeval kon gebeuren, weten de vrienden ook niet. “Hij hield van zijn wagen en sleutelde er soms zelf aan”, klinkt het. “Hij wist wat hij deed, hij was zeker geen onervaren chauffeur.”
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • vincent vankeerberghen

  Veel sterkte aan familie en vrienden

 • Katherine Baker

  Dit is een tragedie voor familie en vrienden die niemand wilt meemaken. Maar laten we de bomen met rust laten, als het de bomen niet zijn waar tegen gebotst wordt, dan zijn het de huizen .... of lantaarnpaal of wat anders. Wat de reden ook is van zo'n ongeval en voor wie de schuld wil steken op bomen: hoe ver moet men bomen, huizen, lantaarnpalen, overweg barrières, .... van een weg dan plaatsen in ons drukbevolkt Vlaanderen ?

 • Sven Van den Berghe

  We gaan je missen maatje

 • Monique Calis

  Heel veel sterkte aan familie en vrienden

 • Marcel Wouters

  Daar pleit ik al jaren voor, maar sommige moraalridders, vooral bij de GROENEN willen er nog meer bij planten. En dan nog vlak tegen de rijbaan. Elke week valt er wel een slachtoffer, en dat is niet om te snel te rijden, en ook altijd geen jongeren, maar meestal de schuld van een slechte weg, slipgevaar en aquaplaning.