Jongeman (22) dient klacht in na "zware agressie van Dilbeekse politie"

Slachtoffer G.M.
rv Slachtoffer G.M.
G.M uit Affligem heeft een klacht ingediend tegen de lokale politi van Dilbeek. In de nacht van donderdag op vrijdag werd hij tegengehouden door een agent wegens sneeuw op de achterruit. Na een woordenwisseling werd M. hardhandig naar het politiebureel meegenomen, waarna hij nog enkele klappen kreeg.

Het is de zus van G.M. die het verhaal op Facebook uit de doeken doet. "Donderdagnacht is mijn broer weer eens tegen gehouden met zijn wagen door de Dilbeekse politiediensten", beschrijft ze. 

"De reden was dat er wat sneeuw op zijn achterruit lag. Het was dan ook aan het sneeuwen. Mijn broer lachte met die opmerking, want zoals geweten is dit geen strafbaar feit. Lachen is blijkbaar wel een misdrijf geworden. De politieagenten vonden het nodig om mijn broer en zijn vriend in de boeien te slagen voor smaad aan de politie." 

"Eenmaal toegekomen op het politiekantoor hebben de agenten mijn broer in een aparte cel gestoken, op de grond gekegeld, geklopt en geschopt in zijn gezicht en in zijn maag - met zes man. Iets later hebben de agenten de cel verlaten en aangekondigd dat er nog twee politieagenten met genoegen staan te wachten om mijn broer ook eens onder handen te nemen. Deze hebben opnieuw geklopt en geschopt. Hij kon zich niet verweren vanwege de handboeien. Daarna is hij bij zijn keel gegrepen en moest hij zijn excuses aanbieden. Hierbij verloor hij bijna het bewustzijn." 

Uiteindelijk kon de vader van de vriend de twee jongeren ophalen. Meteen na de feiten is M. naar het ziekenhuis gegaan voor onderzoek. Daaruit blijkt dat hij zware verwondingen heeft opgelopen en een tijd werkonbekwaam is. De zus van M. bevestigt dat haar broer tegen de aanhouding protesteerde, maar vindt het agressieve gedrag over de schreef. "Sinds wanneer kunnen politieagenten geen normaal dialoog meer voeren met jongeren, en sinds wanneer is fysiek geweld toegelaten", vraagt ze zich af. "Dit incident doet mij denken aan het verhaal van Jonathan Jacob. Wij laten het hier niet bij." 

De familie dient een klacht in bij het Comité P. Arnoud Vermoesen, korpschef van de lokale politie Dilbeek, wacht het onderzoek af. "Het parket zal de zaak onderzoeken. Daarna zullen we - indien nodig - gepast maatregelen nemen. Ik heb de Facebookpost ook gelezen en het proces verbaal ingekeken, maar ik kan niet meer vertellen over het lopend onderzoek."

De Facebookpost waarin het verhaal uit de doeken wordt gedaan.
rv De Facebookpost waarin het verhaal uit de doeken wordt gedaan.98 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Cedric Petroons

  de flikken van Dilbeek zijn ook niet de vriendelijkste ze! Ga maar ergens anders bij de politie= vele vriendelijker

 • Roland Louf

  geloof niet de zus en nog minder de broer

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  Wat heeft hij eerst allemaal gedaan vooraleer die agenten zo fel optraden ??????

 • Michael de Saedeleer

  Ken niet de bijde kanten maar hier in antwerpen heben ze 2000 man aangenomen 75 %kent zijn job niet zijn door die gaste dat de politie slecht word over gesproken

 • armi gaston

  Graag ook het verhaal van de tegenpartij. Wat ik wel weet is dat respect en beleefdheid heel ver te zoeken zijn, en dat een zeer groot deel van de jeugd ZEER mondig, en slecht opgevoed is.