Jongeman (22) die dit weekend aanslag wou plegen opgepakt bij zijn oma

Eric Van der Sypt van het federaal parket.
Belga Eric Van der Sypt van het federaal parket.
De 22-jarige man die gisterenochtend in Waver werd opgepakt in een terrorismedossier, is door de onderzoeksrechter aangehouden. Dat bevestigt Eric Van der Sypt, woordvoerder van het federaal parket. De twintiger is in verdenking gesteld voor deelname aan activiteiten van een terroristische groepering.

Volgens de krant La Dernière Heure werd de jongeman gisterenochtend omstreeks 03.45 uur in de woning van zijn grootmoeder in het Waals-Brabantse Waver opgepakt. Hij zou afgelopen weekend een terroristische aanslag hebben willen plegen. 

Vijf leden van de anti-terrorismebrigade voerden de actie uit, waarbij een djellaba, een draagbare computer en telefoons in beslag werden genomen. Voor hij werd meegenomen verzekerde de man dat zijn grootmoeder niets te verwijten valt. Volgens de bronnen van La DH ging hij naar zijn familie om afscheid te nemen vooraleer tot de actie over te gaan.

De jongeman, met de voornaam Jimmy, bekeerde zich tot de islam na het overlijden van zijn moeder, die om het leven werd gebracht door haar partner, vernam de krant van de oma. Ze vertelde verder dat haar kleinzoon zich zeer slecht voelde na het verlies van zijn moeder en dat de religie hem serener had gemaakt.

De politie heeft verschillende huiszoekingen uitgevoerd, maar daarbij zijn geen wapens of explosieven gevonden. Dat meldt het federaal parket. “In het belang van het onderzoek worden er geen verdere inlichtingen gegeven”, klinkt het nog.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Victor Munster

  Geen wapens of explosieven. Waarmee wou die dan een aanslag plegen?

 • Martin Amelynck

  Proficiat aan de veiligheidsdiensten!

 • Walter Corneel

  Het zal nooit stoppen zolang er van deze gekken rondlopen

 • Wesley Kenis

  Gewoon laten lopen want het is toch "maar" een "verward persoon" en "reeds gekend bij justitie"...

 • guido vermeyen

  En anderen moeten het dan maar ontgelden, dat meneer zich niet goed voelde....trouwens een "aanslag" met wat ? of hoe ?