Jongeman (21) komt om bij botsing met vrachtwagen in Jemeppe-sur-Sambre

photo_news
Een 21-jarige man is deze ochtend om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Jemeppe-sur-Sambre, Namen. Bij de aanrijding op de N90 tussen een wagen en een vrachtwagen met glas vielen ook nog twee gewonden, zo is vernomen van de brandweerzone Val-de-Sambres.

In de wagen reed een moeder met haar twee kinderen in de richting van het Atheneum van Jemeppe-sur-Sambre. "Toen ze de N90 wilde verlaten en links afsloeg, reed een vrachtwagen in de rechterflank van de auto", aldus brandweerkolonel Marc Gilbert.

De wagen werd bijna 100 meter meegesleurd, wat de passagier vooraan haast geen kansen liet. De 21-jarige man overleed ter plaatse. De twee andere passagiers werden met meerdere breuken overgebracht naar het ziekenhuis van Auvelais. De vrachtwagen die circa 17 ton glas vervoerde, kon niet tijdig stoppen en belandde in de gracht. De bestuurder kwam intact weg.

De chauffeur van de vrachtwagen was alvast niet onder invloed van alcohol of drugs, aldus het parket van Namen. "We weten nog niet of hij een rood licht negeerde of niet", aldus nog het parket.

De N90 werd ter plaatse gesloten. Het ruimen van de wrakken en de glasresten vergde meerdere uren.