Jongeman (20) krijgt kogel in de rug in Anderlecht

Belga
Een 20-jarige jongeman is gisteren gewond geraakt bij een schietpartij in Anderlecht. Hij werd in de rug geraakt. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet langer in levensgevaar. Een 42-jarige verdachte is opgepakt.

De feiten vonden plaats op klaarlichte dag omstreeks 15.30 uur tussen het Dapperheidsplein en de Dorpsstraat in de Brusselse gemeente. Over de omstandigheden is nog niet veel bekend. Volgens een getuige was de schietpartij het gevolg van een caféruzie, schrijft de lokale nieuwssite Bruzz. Een andere getuige vertelde aan de politie twee schoten gehoord te hebben. Volgens het parket zijn meerdere schoten gelost en werd een 20-jarige man geraakt in de rug. 

Vandaag is een 42-jarige verdachte opgepakt, meldt het Brusselse parket. De man wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter en het parket vraagt dat hij onder aanhoudingsbevel zou worden geplaatst voor poging doodslag en verboden wapenbezit. Het motief voor de schietpartij is nog niet duidelijk.

"De lokale recherche van de politiezone Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) heeft met spoed een aantal onderzoeksopdrachten verricht om de verdachte of verdachten van deze poging tot doodslag te identificeren", zegt Brussels parketwoordvoerder Denis Goeman. "Een man, N. A., geboren in 1976 en reeds gekend bij de politiediensten en het gerecht, kon worden gearrresteerd. Hij wordt ervan verdacht het vuur te hebben geopend op het slachtoffer."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Norbert Corten

    Ondanks onze strenge wapenwet,schijnen er hier toch vele meestal in de verkeerde handen terecht te komen. Nog even en zulke berichtgevingen worden weggemoffeld zoals de zogenaamde kleine criminaliteit .

  • roger geens

    In de rug ,dan is het nog lafhartig ook .Dit is toch verontrustend gezien de gemakkelijkheid waarmee een pak criminelen nog steeds uitpakken met handwapens .Anderlecht heeft sowieso al geen goede naam ,ik hoop dat alle diensten begaan met de veiligheid van de burgers hun ogen verder open spreiden zodat meer wapens worden afgenomen .

  • Frans Peeters

    We kunnen maar beter wennen aan dat zinloos geweld.