Jonge vrouw klimt op trein, treinverkeer tussen Leuven en Brussel weer normaal

UNKNOWN
Het verkeer op de spoorlijn Brussel-Leuven verloopt sinds vanmiddag weer normaal. Dat meldt spoorwegbeheerder Infrabel. Vanochtend was het verkeer verstoord geraakt toen een jonge vrouw in het station van Zaventem op een trein was geklommen, waardoor het verkeer een uur lang stillag. Dat veroorzaakte grote vertragingen die tot het middaguur voelbaar waren.

De jonge vrouw klom om 07.15 uur op de locomotief voor omstaanders of het stationspersoneel konden tussenkomen. Volgens Infrabel ging het mogelijk om een zelfmoordpoging aangezien de vrouw probeerde de bovenleiding aan te raken. Gelukkig was de stroom op die leiding onmiddellijk onderbroken.

Infrabel haalde er de politie en de hulpdiensten bij maar het duurde ongeveer een uur voor die de vrouw van de trein kregen. Pas om 08.15 uur kon het treinverkeer hernemen. Verschillende treinen hadden intussen vertragingen opgelopen die tot een uur opliepen.

De jonge vrouw die het incident veroorzaakte is door de hulpdiensten meegenomen. Mogelijk zal zij moeten opdraaien voor de financiële gevolgen van haar daad. (belga/sps/ka)