Jonge vrouw (30) sterft aan methanolvergiftiging

thinkstock
De Kortrijkse afdeling van het West-Vlaamse parket onderzoekt een verdacht overlijden van een 30-jarige vrouw uit Diksmuide die afgelopen weekend overleed na een vermaakuitstap in drie horecazaken in Roeselare en Izegem. Uit de lijkschouwing bleek dat ze om het leven kwam na een vergiftiging met methanol, een giftig bijproduct van alcoholische gisting.

Er wordt rekening mee gehouden dat ze ofwel illegaal gestookte alcohol heeft gedronken ofwel officiële alcohol gemengd met een illegale soort. De drie horecazaken die de vrouw in de nacht van donderdag op vrijdag heeft bezocht, kregen al speurders over de vloer.

Daar zijn flessen alcohol, onder meer wodka die het slachtoffer had gedronken, meegenomen voor onderzoek.  Het is voorlopig nog niet duidelijk waar het slachtoffer de methanolvergiftiging precies opliep. De drie horecazaken blijven dan ook voorlopig open. Opvallend: er zijn geen andere slachtoffers die ziek werden na het drinken van slechte alcohol, aldus het parket.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • g G

    slaap zacht jonge, gezonde dame , mijn oprechte deelneming aan familie en vrienden. Maak het maar mee, ... Schuldigen MOETEN veroordeeld worden , welke "redelijke" mens(en) doet, (doen) dit ? De wereld is om zeep RIP

  • chris hermans

    Het kan een alcoholvergiftiging

  • geert noels

    Alcohol i n hoge dosis is ook dodelijk..ben ooit compleet zat geweest van 5 wiskey colas..