Ga naar de mobiele website
^ Top

Jonge vluchtelingen randen drie meisjes aan in trein

twee tieners werden na verhoor weer vrijgelaten

Drie minderjarige, Syrische, vluchtelingen van amper 12 en 13 jaar hebben op een trein Brussel-Doornik drie jonge vrouwen bepoteld. Aanvankelijk liet het gerecht de daders lopen. Nu wordt opnieuw naar hen gezocht.

De feiten speelden zich zondag af op het traject Brussel-Doornik, maar raakten nu pas bekend. Eerst vergrepen de drie jongens zich aan twee meisjes van 16 jaar, later aan een 22-jarige vrouw. Zij werd lastiggevallen en betast, maar verweerde zich heftig en riep om hulp.

Enkele medereizigers en een treinbegeleider konden tussenbeide komen. De vrouw verliet in shock de trein en stapte naar de politie. Intussen had de treinbegeleider ook alarm geslagen en was er een patrouille onderweg naar Doornik. Daar kon ze de drie jongeren, die in Frankrijk verblijven en asiel hebben aangevraagd in Rijsel, onderscheppen.

Drie slachtoffers

Na verhoor door de politie besliste het gerecht van Doornik echter om de tieners niet langer vast te houden. Volgens de krant 'La Dernière Heure' gebeurde dat omdat de magistraat de ernst van de zaak niet meteen inzag, allicht ook omdat er toen nog niemand op de hoogte was van de twee andere slachtoffers. Die dienden zich pas eergisteren aan bij de politie en vertelden identiek hetzelfde verhaal over dezelfde drie jonge vluchtelingen op dezelfde trein.

Het parket van Doornik bevestigde gisteren aan 'La Dernière Heure' dat er een onderzoek wegens aanranding van de eerbaarheid is geopend en dat het trio opnieuw opgespoord wordt.

Domicilie

"Gezien de nieuwe klachten, zullen ze opnieuw worden verhoord", zegt Frédéric Bariseau, substituut van de procureur des konings in Doornik. "Normaal gezien is het parket bevoegd van de plaats waar de minderjarigen hun domicilie hebben. Omdat het hier om Syriërs gaat, is dat niet mogelijk. Het dossier is in handen van de Doornikse substituut Delhaye. Als ze geen gevolg geven aan de oproep, zullen ze geseind worden in de Schengenzone", aldus de magistraat.

De zaak doet denken aan de incidenten op oudjaar in Keulen. Na die woelige nacht dienden meer dan 150 vrouwen een klacht in voor beroving en aanranding door vluchtelingen en Noord-Afrikaanse jongerenbendes.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug