Jonge Brusselaar wordt na avondje uit zwaar toegetakeld, getoeter doet aanvallers stoppen

François Vdh.
Facebook François Vdh.
Een jonge Brusselaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag na een nachtje uitgaan zomaar geslagen door twee voorbijgangers. Op Facebook doet François Vdh zijn verhaal. Hij zoekt een koppel in een auto dat met hun getoeter mogelijk erger heeft voorkomen.

François verliet rond 4 uur ‘s ochtends Jeux d’Hiver, een van de bekendste Brusselse dancings gelegen in het Ter Kamerenbos. Hij had een taxi besteld en ging alvast buiten wachten. Hij kruiste het pad van twee grote onbekende kerels. François schat ze beiden tussen de twintig en dertig, met een lengte van 1m 85.

Zonder enige aanleiding sloeg een van de twee hem volop in het gezicht, tot bloedens toe. De twintiger zakte vervolgens in elkaar. Geschrokken veegde hij zijn bloedvlekken weg. Een koppel dat in de auto voorbijkwam, heeft mogelijk erger voorkomen. De wagen stopte even en toeterde. De aanvallers van François wandelden hierop rustig weg alsof er niets aan de hand was, “zonder enige schaamte”. 

François is het koppel in de auto dankbaar. “Jullie hebben me misschien mijn leven gered en ik wil jullie graag uit de hand van mijn hart bedanken”, luidt het in zijn Facebookpost die al meer dan tweeduizend keer is gedeeld. Het is niet duidelijk of de inzittenden na de agressie zijn gestopt om François bij te staan. 

De Brusselaar hoorde in zijn omgeving dat de agressie waar hij slachtoffer van werd, allesbehalve een alleenstaand geval is. Op aanraden van de politiezone Brussel Hoofdstad- Elsene heeft hij inmiddels klacht ingediend tegen onbekenden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Hendrik Goris

    Leuke stad Brussel. Een stad met 2 gezichten, rijken wonen er ongestoord in hun wijken en hebben daar geen last van, sterker nog, het kan hen niet schelen.

  • Sébastien Bo

    Het triestige is, dat veel jongeren gewoon geen klacht durven indienen, waardoor de daders blijven verder rondlopen en terroriseren. Had de politie niet aangeraden om een klacht in te dienen, dan had hij het niet gedaan, met gevolg dat er nog andere slachtoffers gaan vallen.

  • SAM Bedfort

    Onze maatschappij wordt elke dag een beetje leuker.